Διεθνή
Λονδίνο: Οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι

Πάνω από 20.000 διαδηλωτές από διάφορες πόλεις της Βρετανίας συμμετείχαν στην διαδήλωση που διέσχισε το κέντρο του Λονδίνου, κάτω από το σύνθημα «Οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι», ενώ διαδήλωση πραγματοποιήθηκε και στο Λιντς στη Βόρεια Αγγλία. Τη διαδήλωση κάλεσαν μια σειρά από οργανώσεις και καμπάνιες, ανάμεσα σε αυτές και το Stand Up To Racism (Ξεσηκωθείτε ενάντια στο ρατσισμό).
 
«Ήρθα μαζί με τα παιδιά μου για να δείξουμε ότι πρέπει να ανοίξουμε τα σύνορα και αν δεχτούμε τους πρόσφυγες» δήλωσε στην εφημερίδα Socialist Worker, η Τζες, γιατρός στο Μπράιτον.  
 
Όταν η πορεία έφτασε στην πρωθυπουργική κατοικία στην Ντάουνινγκ Στριτ οι διαδηλωτές φώναξαν το σύνθημα "Hey hey Theresa May, how many kids did you kill today?" – «Τερέζα Μέι, πόσα παιδιά σκότωσες σήμερα»; Η διαδήλωση ήρθε λίγες μέρες μετά το θάνατο στο Καλαί, ενός εφήβου που πέθανε προσπαθώντας να περάσει τα σύνορα με τη Βρετανία και να ενωθεί με την οικογένειά του. 
 
Στο τέλος των κινητοποιήσεων, ο επτάχρονος Αχμέτ που παρά λίγο να πεθάνει από ασφυξία προσπαθώντας να περάσει τα σύνορα μέσα σε ένα φορτηγό μίλησε με μεταφραστή στους συγκεντρωμένους: «Σας ευχαριστώ όλους. Είμαι από τους λίγους τυχερούς, αλλά σκέφτομαι όλους που έχουν κολλήσει στη ‘ζούγκλα’».