Καμίνης - Μιχαλολιάκος καταψήφισαν μαζί κοινή πρόταση της Αριστεράς για τους μετανάστες

Το ψήφισμα καταψηφίστηκε από την παράταξη του Καμίνη και από τον Νίκο Μιχαλολιάκο Δημοτικό Σύμβουλο της Χρυσής Αυγής, ενώ η παράταξη του Κακλαμάνη ψήφισε λευκό. Ο Καμίνης τόνισε στην τοποθέτησή του ότι «δεν επικροτεί την κατάληψη της Νομικής» και την καταπάτηση του ασύλου και πρόσθεσε ότι «οι σχολές έχουν μετατραπεί σε οπλοστάσια».

Περικοπές

Μετά την πλήρη στήριξη στην ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης και της ακροδεξιάς η Δημοτική Αρχή παρείχε πλήρη στήριξη στην πολιτική της λιτότητας και των περικοπών της κυβέρνησης. Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου ενημέρωσε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν ολοκληρωθεί συγχωνεύσεις οργανισμών όπως για παράδειγμα των οικονομικών υπηρεσιών, των νομικών υπηρεσιών και του γραφείου τύπου, βάζοντας σε αμφισβήτηση τις θέσεις εργασίας συμβασιούχων και αορίστου χρόνου, οι οποίες σύμφωνα με την εγκύκλιο Ντόλιου θα είναι προσωποπαγείς.

Από τη συζήτηση όμως φάνηκε ότι ούτως ή άλλως όμως οι περικοπές είναι ξεκινημένες. Μπήκε το παράδειγμα των 21 επιτυχόντων σε διαγωνισμό της Φιλαρμονικής για τους οποίους η Διεύθυνση έχει αρνηθεί να υπογράψει την πρόσληψή τους. Επίσης μπήκε το παράδειγμα των εργαζόμενων στην ΔΑΕΜ για τους οποίους ζητήθηκε να ξεκαθαριστεί αν η έγκριση των μισών θέσεων προσωπικού είναι επιλογή του Δήμου.

Με πρωτοβουλία της Ανταρσίας στις γειτονιές της Αθήνας στο Δημοτικό Συμβούλιο χαιρέτησε η Ολγα Κοσμοπούλου, εκ μέρους των υγειονομικών που πραγματοποιούν εδώ και μία εβδομάδα κατάληψη στο υπουργείο Υγείας, μεταφέροντας τα αιτήματα της κατάληψης και της απεργίας τους. Στη συνέχεια ο Πέτρος Κωνσταντίνου έθεσε στην τοποθέτησή του το θέμα των συγχωνεύσεων των σχολείων που προωθεί το υπουργείο Παιδείας, ζητώντας από το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει θέση ενάντια στο κλείσιμο των σχολείων. Το θέμα μπήκε στην ημερήσια διάταξη του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου για να συζητηθεί.