Εκδήλωση ΚΕΕΡΦΑ στα Πετράλωνα

Τη συζήτηση άνοιξε ο Παύλος Αντωνόπουλος, πρόεδρος της Ε’ ΕΛΜΕ, τονίζοντας κάτω από ποιες καταστάσεις οι άνθρωποι ωθούνται στην μετανάστευση, δίνοντας παράδειγμα τους Παλαιστίνιους στη Γάζα, αλλά και θυμίζοντας τις συνθήκες που οδήγησαν χιλιάδες εργάτες από την Ελλάδα να μεταναστεύσουν ειδικά μετά τον Πόλεμο.

Από την ΚΕΕΡΦΑ μίλησε ο Γιώργος Πίττας που θύμισε τους αγώνες των εργατών ενάντια στο μνημόνιο και την απέλπιδη προσπάθεια της κυβέρνησης να βρει το ιδεολόγημα για να μας αποπροσανατολίσει και να μας διασπάσει για να σώσει το τομάρι της. Η μαύρη συμμαχία ΠΑΣΟΚ - ΛΑΟΣ είναι αυτή που σκληραίνει τη στάση της κυβέρνησης ενάντια στους μετανάστες.

Στη συζήτηση, την οποία παρακολούθησαν τριάντα άνθρωποι από τη γειτονιά, έγινε αναφορά και στον προηγούμενο γύρω ρατσιστικού μίσους που έσπερνε ο Μητσοτάκης ενάντια στους εργάτες από την Αλβανία. Το τέλος τότε το έδωσαν οι απεργίες και η μεγάλη απεργία των εργαζόμενων στα λεωφορεία.

Συγκλονιστική ήταν και η παρέμβαση ενός συντρόφου από το Μαρόκο, που με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες μας περιέγραψε τις άθλιες συνθήκες που ζουν οι μετανάστες στα στρατόπεδα στον Έβρο. Χωρίς φαγητό, χωρίς νερό, χωρίς τουαλέτες, εκατοντάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους και παιδιά, βρίσκονται στα νύχια της ρατσιστικής αστυνομίας στα σύνορα.

Επίσης αναφέρθηκε και η παρέμβαση των συντρόφων σε λύκειο των Πετραλώνων, στο οποίο η φασιστική Χρυσή Αυγή προσπαθεί να βάλει πόδι και η μεγάλη συζήτηση που άνοιξε με πολλούς μαθητές για τους μετανάστες και για το ποιοι ευθύνονται για την ανεργία και για το ότι η λύση δεν είναι η απέλαση αλλά το άσυλο για όλους.

Στη συζήτηση προτάθηκε η οργάνωση αντιρατσιστικής δράσης στις 18 Μάρτη, αλλά και η παρέμβαση της ΚΕΕΡΦΑ την Καθαρή Δευτέρα στου Φιλοπάππου.