Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης

Με αυτήν τους την απόφαση, οι νοσοκομειακοί γιατροί του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ανάγκασαν τη διοίκηση του νοσοκομείου σε αναδίπλωση όσον αφορά τις μεθοδεύσεις για την απλήρωτη εφημεριακή εργασία. «Αποφασίσαμε τη συμμετοχή μας στην πανεργατική απεργία και στη συγκέντρωση στις 24 Φλεβάρη με πανώ του νοσοκομείου» μας είπε ο Γιάννης Κούτρας, πρόεδρος της επιτροπής της ΕΙΝΑΠ του νοσοκομείου. «Συμμετέχουμε επίσης στην 24ωρη απεργία στις 8 Μάρτη που αποφάσισε το συνέδριο της ΟΕΝΓΕ και προτείνουμε προς την ΕΝΙΘ και την ΟΕΝΓΕ να τη μετατρέψουν σε 48ωρη σε μια λογική κλιμάκωσης. Συγκροτούμε ανοιχτή επιτροπή αγώνα για την υλοποίηση των αποφάσεων της συνέλευσης με επόμενη Γενική Συνέλευση σε συντονισμό με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του νοσοκομείου στο τέλος της επόμενης εβδομάδας».

Την περασμένη Πέμπτη έγινε και η πρώτη συνεδρίαση του Γενικού Συμβούλιου της ΟΕΝΓΕ. Η Ομοσπονδία αποφάσισε τη συμμετοχή της στην απεργία στις 24Φ καθώς και νέα απεργία σε συντονισμό με όλους τους κλάδους στις αρχές του Μάρτη. Η ΟΕΝΓΕ καλεί «όλες τις Ενώσεις Γιατρών της χώρας να καταθέσουν για τον Μάρτιο προγράμματα εφημεριών, τα οποία θα περιλαμβάνουν έως τέσσερεις εφημερίες ανά γιατρό το μήνα και μέχρι την ημέρα του μήνα που το Τμήμα θα καλύπτεται με επάρκεια και ασφάλεια. Καλεί επίσης τις Ενώσεις να διεκδικήσουν με επισχέσεις την καταβολή δεδουλευμένων εφημεριών προηγουμένων μηνών». Αποφασίστηκαν επίσης, η οργάνωση σύσκεψης των Ομοσπονδιών του Δημοσίου, συνέντευξη τύπου και νέα συνεδρίαση του ΓΣ για την 1η Μάρτη.

«Από την πλευρά μας, προτείναμε την ανάγκη να υπάρξει απεργία στις 8 Μάρτη σύμφωνα με την απόφαση του συνεδρίου και αμέσως μετά κλιμάκωση με 48ωρη την επόμενη βδομάδα και μετά να πάμε σε απεργία διαρκείας» μας είπε ο Κώστας Καταραχιάς μέλος του Γενικού Συμβουλίου από την Πρωτοβουλία Γένοβα Νυστέρι. «Επίσης προτείναμε την ανάγκη, παρά την άρνηση της ΔΗΠΑΚ, να υπάρξει αριστερό-αγωνιστικό προεδρείο στην ΟΕΝΓΕ».