Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
ΝΑΙ στους πρόσφυγες, ΟΧΙ στους φασίστες

ΧΙΟΣ

Κινητοποίηση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και καταδίκης των ναζί πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7/10, το απόγευμα, στην πλατεία Βουνακίου, στη Χίο από φορείς και σωματεία που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ. 

Τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση είχαν ανακοινώσει από τις προηγούμενες ημέρες δεκάδες σωματεία του νησιού ανάμεσά τους οι   Σύλλογοι: Εργαζομένων ΟΤΑ Ν.Χίου, Εργαζομένων Νοσοκομείου Χίου, η ΕΛΜΕ, Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου, Γυναικών Χίου, Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου, Εργαζομένων στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου, Φίλων της Εθνικής Αντίστασης, ο Παγχιακός Σύλλογος ΑμεΑ, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Χίου, το Διοικητικό Συμβούλιο και οι Εργαζόμενοι στο Κέντρο Πρόληψης Ναρκωτικών Χίου. 

Στη συγκέντρωση έγιναν ομιλίες από εκπροσώπους των φορέων. Σύμφωνα με την ανταπόκριση του 902.gr “Μιλώντας στους συγκεντρωμένους εκ μέρους του ΔΣ της ΑΔΕΔΥ, ο Μάρκος Σκούφαλος τόνισε ανάμεσα στα άλλα ότι 'πρέπει να σπάσει αυτή η επαίσχυντη συμφωνία ΕΕ και Τουρκίας. Έχουν επιλέξει με αυτή τη συμφωνία η χώρα μας και τα νησιά μας να είναι αποθήκες ψυχών, πεδίο βολής για να ασκούνται πάνω στους πρόσφυγες και μετανάστες οι φασίστες, οι ρατσιστές και οι μισάνθρωποι, που με την προβιά του πατριώτη σπέρνουν το δηλητήριο του φασισμού, πατώντας πάνω στη δίκαιη οργή του κόσμου και των νησιωτών, από τις κυβερνητικές και ευρωπαϊκές πολιτικές”.

 

 

ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ

Ρατσιστικές επιθέσεις ταγμάτων εφόδου στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων κατήγγειλαν πακιστανοί μετανάστες. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ: “Ο Aρέφ Μοχαμάντ, εργαζόμενος στον επισιτισμό, δέχτηκε επίθεση στις 6/10 στις 5.30πμ από ομάδα τεσσάρων φασιστοειδών που επέβαιναν σε μηχανές μεγάλου κυβισμού κοντά στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου. Τον έριξαν κάτω και άρχισαν να τον χτυπούν με κλωτσιές στα πλευρά και μπουνιές στο πρόσωπο. Είκοσι λεπτά αργότερα παρέα με δύο άλλους μετανάστες εργάτες βρέθηκαν ξανά στην ίδια περιοχή αντιμέτωποι με την ίδια ομάδα ενώ προσπαθούσαν να πάνε στη δουλειά τους” . 

“Μετά τις καταγγελίες των ρατσιστικών επιθέσων, η Πακιστανική Κοινότητα καλέσε σύσκεψη στους Άγιους Ανάργυρους, το Σάββατο 8/10”, μας είπε ο Τζαβέντ Ασλάμ, επικεφαλής της Πακιστανικής Κοινότητας. “Συμμετείχαν περίπου 60 άτομα από την πακιστανική κοινότητα, την κοινότητα Μπαγκλαντές, την ΚΕΕΡΦΑ και το συνδικάτο Οικοδόμων. Ήταν παρόντες και 8 άτομα που έχουν χτυπηθεί τις τελευταίες ημέρες από τους ρατσιστές. Αποφασίσαμε όλοι μαζί να καταθέσουμε μήνυση στο αστυνομικό τμήμα Μενιδίου και να κάνουμε καταγγελία στο Τμήμα Ρατσιστικής Βίας. Μετά θα ξανακάνουμε άλλες δύο συσκέψεις στις Αχαρνές και στους Αγίους Αναργύρους για να αποφασίσουμε να προχωρήσουμε μαζί στην οργάνωση κινητοποιήσεων για να ξηλώσουμε τη δράση των φασιστοειδών στην περιοχή”.