Εργατικό κίνημα
Όχι στις απολύσεις

6/10, κινητοποίηση έξω από τη Vodafone στον Πειραιά

Vodafone

Με εβδομαδιαίες συγκεντρώσεις έξω από το κατάστημα και με παρέμβαση στην Επιθεώρηση Εργασίας συνεχίζεται η μάχη για την επαναπρόσληψη της Ε.Β, που απολύθηκε από κατάστημα της Vodafone στον Πειραιά.

“Το πρωί της περασμένης Δευτέρας, έγινε η τριμερής στην Επιθεώρηση Εργασίας Πειραιά” ενημερώνουν μέλη του Συντονισμού Ενάντια στα Μνημόνια. “Παρόντες ήταν εκπρόσωποι από τα σωματεία Vodafone, Wind, Vodafon-Wind-Victus, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, την ΠΕΝΕΝ και άλλοι συμπαραστάτες. Στην έκθεση του ο επιθεωρητής εργασίας θα γράψει ότι προτείνει την επαναπρόσληψη της συναδέλφισσας. 

Αλλά η έκθεση της επιθεώρησης εργασίας δεν είναι δεσμευτική για την εργοδοσία. Απλά βοηθάει αυτή η θετική απόφασή στα δικαστήρια. Η ουσία είναι ότι πρέπει να ενταθεί η πίεση στην εργοδοσία, τόσο τοπικά, όσο και κεντρικά στην Vodafone. 

Πραγματοποιήσαμε νέα κινητοποίηση την Πέμπτη 6 Οκτώβρη έξω από το κατάστημα στον Πειραιά, στην Βασιλέως Γεωργίου 28Α, όπου ενημερώναμε των κόσμο της γειτονιάς για την απόλυση. Το ίδιο θα γίνει και την Τρίτη 11/10 όπου και θα ακολουθήσει πορεία και αφισσοκόληση (σ.σ την ίδια ώρα η Εργατική Αλληλεγγύη βρισκόταν στο τυπογραφείο)”. Ψηφίσματα συμπαράστασης έχουν εκδώσει μια σειρά σωματεία των τηλεπικοινωνιών κι όχι μόνο. 

 

Speedex

Τετράωρη στάση εργασίας στη Speedex Courier και αποκλεισμός στο κέντρο διαλογής της εταιρίας στην Κηφισιά, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5/10 με απόφαση του κλαδικού σωματείου ΣΕΤΤΕΑ. 

“Η κινητοποίηση έγινε για την επαναπρόσληψη του συναδέλφου και συνδικαλιστή Οσμάν Μπαγκντάντι” δήλωσε στην Εργατική Αλληλεγγύη ο Χρίστος Βαρβέρης, εργαζόμενος στη Speedex και μέλος του Συντονισμού Ενάντια στα Μνημόνια. “Η εταιρία συστηματικά προσπαθεί τα τελευταία χρόνια να διατηρήσει και να αυξήσει τα κέρδη της πάνω στις πλάτες των εργαζόμενων. Πότε με μειώσεις μισθών και πότε με προσπάθεια να διώξει εργαζόμενους. Πριν δυο χρόνια προσπάθησαν να απολύσουν 14 συναδέλφους, αλλά τελικά αναγκάστηκαν να κάνουν πίσω, κάτω από την πίεση των εργαζόμενων και της απεργίας που έγινε. Δεν έχoυν παραιτηθεί από την προσπάθεια να διώξουν συναδέλφους. 

Στην κινητοποίηση πέρα από το κλαδικό σωματείο συμμετείχαν και τα επιχειρησιακά σωματεία της Speedex, της Γενικής Ταχυδρομικής και της ACS. Η Speedex από το πρωί είχε καλέσει τους μπάτσους. Αντιπροσωπεία των σωματείων είχαν συνάντηση με τον διευθυντή ανθρώπινου προσωπικού Σ. Αυγερινό, όπου του έγινε ξεκάθαρη η απαίτηση για επαναπρόσληψη του συναδέλφου. Ο Αυγερινός απάντησε ότι θα μεταφέρει το αίτημα στην εταιρία. Εμείς καλούμε τα σωματεία του χώρου αντί να περιμένουν την απάντηση των αφεντικών να πάνε άμεσα σε 24ωρη απεργία με στόχο να γυρίσει ο συνάδελφος άμεσα στη δουλειά. Σχετική προκήρυξη έχει εκδώσει και ο Συντονισμός Ενάντια στα Μνημόνια”.