Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Αντιφασιστική εκδήλωση στη Θήβα

Την προηγούμενη Παρασκευή 7 Οκτώβρη πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό κέντρο Θήβας η εκδήλωση - συζήτηση με τίτλο "H δίκη της Χρυσής Αυγής και οι βίαιες φασιστικές επιθέσεις". Την εκδήλωση είχε οργανώσει από κοινού η “Αντιφασιστική Κίνηση Θήβας” και “Η Σφήνα - αυτοδιαχειριζόμενος, κοινωνικός, πολιτικός & πολιτιστικός χώρος” και προσκλήθηκαν σ' αυτήν όλοι οι μαζικοί φορείς, σωματεία και συνδικάτα της περιοχής.  

Κύριος ομιλητής ήταν ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής στην δίκη Κ. Παπαδάκης ο οποίος ενημέρωσε για την πορεία της δίκης και απάντησε στις σχετικές απορίες που προέκυψαν. Στην εκδήλωση έγινε επίσης ενημέρωση για την υπόθεση της φασιστικής επίθεσης στην Θήβα την 28η Οκτωβρίου 2015 σε σύντροφο αγωνιστή και το πως φτάσαμε στο να μπει η υπόθεση στο αρχείο. 

Οι τοποθετήσεις πάνω στο ζήτημα ήταν πολλές και ενδιαφέρουσες και προέκυψε ψήφισμα το οποίο θα κατατεθεί μαζί με τις υπογραφές του κόσμου και των σωματείων, συνδικάτων και συλλόγων στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο Θήβας, με σκοπό την αποτροπή πρόσκλησης στους ναζιστές εκπρόσωπους της Χρυσής Αυγής στους φετινούς εορτασμούς της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Δελτίο Τύπου του κοινωνικού χώρου “Σφήνα”