Εργατικό κίνημα
ΔΕΗ: Όχι στην ιδιωτικοποίηση

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής προσφορών για το 24% του ΑΔΜΗΕ. Την μεγαλύτερη προσφορά κατέθεσε η κινέζικη εταιρία State Grid, ύψους 320 εκατομμυρίων ευρώ. Η απόφαση για τον προτιμητέο «στρατηγικό επενδυτή» θα παρθεί με Γενική Συνέλευση των Μετόχων στις 24 Νοέμβρη. 

Η 24/11 είναι ημερομηνία-σταθμός. Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και τα υπόλοιπα σωματεία της επιχείρησης έχουν την ευκαιρία να σταματήσουν το ξεπούλημα με απεργιακές κινητοποιήσεις. Άλλωστε, εκείνη την ημέρα θα απεργεί όλος ο δημόσιος τομέας, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει να βγαίνουν αποφάσεις συμμετοχής από συνδικάτα του ιδιωτικού τομέα με κάλεσμα προς τη ΓΣΕΕ να μπει στην απεργία. 

Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ χρειάζεται να μπει μπροστά στον αγώνα του ξεπουλήματος κι όχι να στέλνει Δελτία Τύπου όπως το τελευταίο που κυκλοφόρησε μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας που δίνει «θετικό πρόσημο» στη «συνάντηση ΓΕΝΟΠ, Σωματείων μελών της, Σκουρλέτη, Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και βουλευτών».     

Ποιος μπορεί να έχει αυταπάτες για μια κυβέρνηση που κατρακυλά στον μνημονιακό κατήφορο ή για ένα υπουργό που δηλώνει ότι η πώληση του ΑΔΜΗΕ είναι μια «σημαντική πολιτική επιτυχία για την κυβέρνηση». 

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από την ιδιωτικοποίηση, αντίθετα θα βρεθούν μπροστά σε νέες επιθέσεις στα εργασιακά τους δικαιώματα.