Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Πακιστανική Κοινότητα: Πανηγυρικά αθώοι

Πανηγυρικά αθώοι κρίθηκαν από το δικαστήριο ο επικεφαλής της Πακιστανικής Κοινότητας Τζαβέντ Ασλάμ και άλλα 10 μέλη της, που δικάζονταν μετά από μήνυση του πρώην Πρέσβη. Τα μέλη της Πακιστανικής Κοινότητας είχαν συλληφθεί στη διάρκεια κινητοποιήσεων για 11 συνεχόμενους μήνες έξω από την Πακιστανική Πρεσβεία, απαιτώντας να απομακρυνθεί ο διεφθαρμένος Πρέσβης. 

Η Πακιστανική Κοινότητα είχε καταγγείλει ότι ο Πρέσβης μαζί με ένα ολόκληρο κύκλωμα άρπαζε μαύρο χρήμα για ανανέωση διαβατηρίων και επικύρωση εγγράφων. Παρά τις καταγγελίες η Πρεσβεία σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ δε δίστασε να χρησιμοποιήσει αστυνομική καταστολή, να απαγορεύει ακόμα και τη χρήση ντουντούκας έξω από την πρεσβεία και οι διαδηλωτές να σέρνονται στα αστυνομικά τμήματα. Ο Πρέσβης είχε μηνύσει τα μέλη της Πακιστανικής Κοινότητας για συκοφαντική δυσφήμηση, εξύβριση και απειλή. Τελικά μετά από 11 μήνες αγώνα η Πακιστανική Κοινότητα κατάφερε να επιβάλει την απομάκρυνση του Πρέσβη και να αθωωθεί πανηγυρικά. 

“Ο εισαγγελέας έκανε πολλές ερωτήσεις πάνω στο θέμα αυτό σε καμία όμως περίπτωση δεν απεδείχθει το ψευδές και ανυπόστατο των καταγγελιών του Πρέσβη”, δήλωσε αμέσως μετά τη δίκη ο δικηγόρος της Πακιστανικής Κοινότητας Φραγκίσκος Ραγκούσης. “Αντίθετα ο εισαγγελέας εισηγήθηκε την αθώωση χωρίς καμία αμφιβολία και το δικαστήριο τους κήρυξε όλους αθώους, επειδή έκρινε ότι η παράστασή διαμαρτυρίας τους ήταν νόμιμη, δημοκρατικά προσανατολισμένη, σύννομη και είχε ως σκοπό την προάσπιση δικαιωμάτων και ελευθεριών που κάθε ένας πολίτης που ζει στην Ελλάδα δικαιούται. Ήταν μία απόφαση η οποία έδωσε το πολιτικό στίγμα, ότι έχουν το δικαίωμα να διαμαρτύρονται δίκαια και σύννομα”.