Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Tόσκας όπως Βουλγαράκης: Αντιτρομοκρατική και CIA…

Για σκοτεινό παρασκήνιο που συνοδεύει την υπόθεση προσαγωγής και πολύωρης ανάκρισης επτά Σύρων προσφύγων στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας, την 27η Σεπτεμβρίου κάνει λόγο δημοσίευμα της Καθημερινής (20/11) του δημοσιογράφου Γιάννη Σουλιώτη. 

Μετά από τις τότε καταγγελίες των Σύρων προσφύγων, λίγες μέρες αργότερα στις 30/09, εκατοντάδες συμμετείχαν στο συλλαλητήριο που κάλεσε το Συντονιστικό καταλήψεων στέγης προσφύγων-μεταναστών/τριων. Η πορεία είχε ξεκινήσει από τα Προπύλαια και κατέληξε στο ΑΤ Ομόνοιας, καταγγέλλοντας την παράνομη κράτηση και την κακοποίηση ανηλίκων μεταναστών οι οποίοι υποτίθεται ότι θεωρήθηκαν ύποπτοι από την αστυνομία επειδή κρατούσαν πλαστικά όπλα πηγαίνοντας σε μια θεατρική παράσταση.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά, αφού δεν πρόκειται μόνο για ένα ακόμα περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας. 

Ειδική Απόρρητη Ομάδα Υψηλών Απαιτήσεων και Επικινδυνότητας

«Αντίθετα με όσα είχαν αρχικά γίνει γνωστά, την ευθύνη της επιχείρησης δεν είχαν δικυκλιστές της ΔΙ.ΑΣ. αλλά αστυνομικοί μιας ομάδας «ειδικών αποστολών» της Αντιτρομοκρατικής, οι οποίοι αργότερα απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους εξαιτίας των λανθασμένων χειρισμών τους... Την εντολή για προσαγωγή των επτά στο Α.Τ Ομόνοιας είχαν δώσει αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής, που μαζί με αξιωματούχους της CIA συγκροτούν μια μυστική ομάδα ειδικών αποστολών. Πρόκειται για την «Ειδική Απόρρητη Ομάδα Υψηλών Απαιτήσεων και Επικινδυνότητας», η οποία υπάγεται στην Αντιτρομοκρατική αλλά συνεργάζεται στενά και δέχεται οδηγίες από το κλιμάκιο της CIA στην Αθήνα.  

Αντίθετα με όσα ειπώθηκαν εκείνες τις μέρες, το ενδιαφέρον των αστυνομικών δεν κέντρισαν τα όπλα - παιχνίδια που μετέφεραν οι πρόσφυγες, ούτε τα ρούχα παραλλαγής που φορούσαν για τις ανάγκες της θεατρικής παράστασης. Στόχος των αξιωματούχων της Αντιτρομοκρατικής και της CIA ήταν να ελέγξουν το περιεχόμενο φορητού υπολογιστή, που μετέφερε ο ένας από τους δύο ενήλικες Σύρους, και κυρίως να συλλέξουν πληροφορίες για τους «ενοίκους» της κατάληψης. Υπήρχαν εξάλλου υπόνοιες ότι ορισμένοι από αυτούς ήταν φονταμενταλιστές μουσουλμάνοι και διατηρούσαν επαφές με το “Ισλαμικό Κράτος”.

Αυτές οι καταγγελίες αποκαλύπτουν την ύπαρξη ειδικής ομάδας της ελληνικής αστυνομίας που συνεργάζεται με τη CIA για να πραγματοποιεί μυστικές έρευνες στους πρόσφυγες. Πρόκειται για τεράστιο σκάνδαλο ανάλογο με την απαγωγή των 28 Πακιστανών το 2005 που έγινε με συνεργασία της ΕΛΑΣ με την ΜΙ6. Εκείνο το σκάνδαλο που είχε αποκαλυφθεί από την Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας και τη Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο κουκουλώθηκε και δεν έφτασε ποτέ κανείς να τιμωρηθεί. Η νέα αποκάλυψη, αναδεικνύει ότι είτε με Βουλγαράκη είτε με Τόσκα, η ελληνική αστυνομία συνεχίζει να συνεργάζεται με τις μυστικές υπηρεσίες της CIA βάζοντας στο στόχαστρο πρόσφυγες, μετανάστες και αλληλέγγυους.