Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Πορεία ενάντια στη σεξιστική βία

Διαδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 25/11, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ενάντια στη βία κατά των γυναικών. Η συγκέντρωση είναι στις 8μμ στην πλατεία Καπνικαρέας και καλούν φεμινιστικές, γυναικείες και lgbtq+ οργανώσεις. 

Ανάμεσά τους η ομάδα lgbtq+ ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η οποία με σύνθημα «να τσακίσουμε το σύστημα του σεξισμού και της καταπίεσης», παρεμβαίνει στις κινητοποιήσεις αυτού του κόσμου που έχει αρχίσει να ριζοσπαστικοποιείται ξανά γύρω από το γυναικείο ζήτημα. Η ομάδα φύλου και σεξουαλικότητας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετέχει στη συζήτηση που γίνεται στο κίνημα για το ποιος ευθύνεται για την εκμετάλλευση και την κακοποίηση των γυναικών. 

 Ο σεξισμός είναι μέρος ενός ολόκληρου συστήματος καταπίεσης, δεν είναι ιδιοτροπία των ανδρών, αλλά αποτέλεσμα συστημικής ρητορικής που σκοπό έχει να διασπάσει την εργατική τάξη, κάνοντας τα δικαιώματα γυναικών και ανδρών πιο ευάλωτα. Με καθαρό αυτό, προχωράμε στο πώς παλεύουμε: χωρίς εσωστρέφειες πολιτικής ορθότητας, αλλά με την πεποίθηση ότι οι άνθρωποι αλλάζουν μέσα από τους αγώνες που δίνουν. Παλεύουμε με όλη την εργατική τάξη, χωρίς υποτίμηση, αλλά ούτε απομόνωση του γυναικείου ζητήματος.