Εργατικό κίνημα
E.A.Σ: Συγκέντρωση στο ΥΠΕΘΑ

Συγκέντρωση στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας την Πέμπτη 1/12 καλούν οι εργαζόμενοι των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων στις 12.30μμ. Την κινητοποίηση στηρίζει η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας (ΟΕΧΒΕ). 

Στην ΠΥΡΚΑΛ του Υμηττού οι εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει σε κατάληψη των κεντρικών γραφείων με αίτημα να πληρωθούν και να αρχίσει η εταιρία να παίρνει παραγγελίες. Ο Γιώργος Πατρώνας μας είπε: «Μετά από διαβούλευση των σωματείων, έχει γίνει κατάληψη στα γραφεία της διοίκησης. Εδώ και ενάμιση χρόνο αργούμε να πληρωθούμε. Μας χρωστάνε 2,5 μήνες σε όλους και τμήματα του μισθού από περασμένους μήνες, όπως τον Απρίλιο. Εν τω μεταξύ, πάνε να πουλήσουνε και το εργοστάσιο στην Ελευσίνα. Έχουμε βάλει κινητοποίηση την Πέμπτη 1 Δεκέμβρη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και θα συμμετέχουμε στην απεργία στις 8 Δεκέμβρη. Δεν έχει βγει ακόμα άλλο πρόγραμμα κινητοποιήσεων, αλλά το συζητάμε με τους συναδέλφους, πως θα συνεχίσουμε». 

Η ΟΕΧΒΕ στην ανακοίνωσή της καταγγέλλει ότι θέλουν να ξεπουλήσουν το εργοστάσιο της Ελευσίνας στα ΕΛΠΕ. Συγκεκριμένα αναφέρει «Οι διαδικασίες ξεπουλήματος της Ελευσίνας βλάπτουν τα συμφέροντα της εταιρείας και εκθέτουν ανεπανόρθωτα τη Διοίκηση, την Κυβέρνηση που πιθανόν να απασχολήσουν και τη Δικαιοσύνη. 

Η κυβέρνηση της Αριστεράς, όπως θέλει να λέγεται, προσφέρει χωρίς διαγωνισμό στα ιδιωτικά συμφέροντα ένα εργοστάσιο που το 2010 είχε εκτιμηθεί περίπου στα 60 εκατομμύρια. Επίσης το 2009 τα ΕΛΠΕ ζήτησαν την ενοικίαση 100 στρεμμάτων για 25 χρόνια αντί του ποσού των 25 εκατομμυρίων ευρώ, σήμερα χαρίζονται 550 στρέμματα στα 23 εκατομμύρια ευρώ, και μάλιστα απαλλαγμένο από πρόσθετα βάρη!».