Η Αριστερά
Τάκης Τσίτσος, 1970-2016

Έφυγε την Δευτέρα 28/11, σε ηλικία 46 χρονών ο σύντροφος Τάκης Τσίτσος, μέλος της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του Γραφείου της Πολιτικής Επιτροπής του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, μετά από μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο. Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στον Πύργο Ηλείας.

«Πρωταγωνιστική υπήρξε η συμβολή του στην διαμόρφωση της πολιτικής φυσιογνωμίας και λειτουργίας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, από την ίδρυσή της, ενώ εκλέχτηκε δύο φορές μέλος της Κεντρικής Συντονιστική Επιτροπής της» αναφέρει ανάμεσα σε άλλα η ανακοίνωση της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. «Ο σύντροφος Τάκης, παρά το σοβαρό πρόβλημα υγείας, υπήρξε συνεπής και ακούραστος αγωνιστής, ταγμένος στην υπόθεση της αντικαπιταλιστικής αριστεράς μέχρι και την τελευταία του πνοή. Θα λείψουν σε όλους μας η πολιτική του οξυδέρκεια, το χιούμορ και η ζωντάνια του. Το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο».

«Ο Τάκης Τσίτσος γεννήθηκε στις 16 Ιουλίου του 1970 στον Πύργο της Ηλείας από εργατική οικογένεια» αναφέρει στην ανακοίνωση της η Π.Ε του ΝΑΡ. «Στα μαθητικά του χρόνια εντάχθηκε στην ΚΝΕ στο σχολείο του στον Πύργο. Το 1989 περνάει στη Νομική σχολή του Α.Π. Θεσσαλονίκης, και δραστηριοποιείται στην Οργάνωση Σπουδάζουσας. Δίνει τη μάχη ενάντια στη συναίνεση και την υποταγή που εκδηλώθηκαν με τις κυβερνήσεις Τζαννετάκη και Ζολώτα, μαζί με χιλιάδες άλλα μέλη και φίλους της ΚΝΕ και του ΚΚΕ… Το 1997 έρχεται στην Αθήνα και εργάζεται ως δικηγόρος. Σημαντική είναι η προσφορά του στην Οργάνωση Δικαιοσύνης του ΝΑΡ, αλλά και σε μια σειρά άλλα μέτωπα και πρωτοβουλίες του ΝΑΡ… 

Ιδιαίτερα αγαπητός σύντροφος και φίλος, γιός του αείμνηστου εργάτη κομμουνιστή Γιώργου Τσίτσου, για χρόνια προέδρου του Εργατικού Κέντρου Πύργου, μέλος του ΚΚΕ και μετέπειτα του ΝΑΡ. Ο Τάκης είχε ιδιαίτερη αγάπη στους ανθρώπους του μόχθου και του αγώνα, στη λαϊκή μουσική και την παρέα, στέκονταν πάντα αλληλέγγυος σε φίλους, συντρόφους και συναγωνιστές. Ιδιαίτερα, ο μάχιμος τρόπος, ο βαθιά ανθρώπινος και ακατάβλητος, που έδωσε την μάχη με τον καρκίνο, πάντα όρθιος και με το χαμόγελο, συγκλόνισε όλους όσους γνώριζαν τον αγώνα που έδινε”.