Δήμοι και Περιφέρειες
Ξεπούλημα της Αγοράς της Κυψέλης

“Την Αγορά της Κυψέλης, ένα χώρο ιστορικό και διατηρητέο μνημείο αλλά και το πιο σημαντικό «φιλέτο» στη Φωκίωνος Νέγρη αποφάσισε να παραχωρήσει ΔΩΡΕΑΝ ο Δήμαρχος Καμίνης σε μια ΜΚΟ, την Impact Hub Athens για μια πενταετία(!). Πρόκειται για σκανδαλώδη σύμβαση παραχώρησης, μετά από εκτεταμένες εργασίες ανακατασκευής της  με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ” καταγγέλλει σε δήλωσή του ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος με την Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας. 

“Με αυτό τον τρόπο, ο Δήμαρχος Καμίνης ολοκληρώνει την επιχείρηση διάλυσης της αυτοδιαχειριζόμενης Αγοράς της Κυψέλης που έκανε τον Αύγουστο του 2012, με την εισβολή των ΜΑΤ…. Στο δημοτικό συμβούλιο, την Παρασκευή 9/12/2016, δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφούσας παράταξης, όπως η Αμαλία Ζέπου παρουσίασαν το ξεπούλημα της Αγοράς της Κυψέλης ως «όραμα των κατοίκων της περιοχής» και επίσης ότι έβαλε τέλος στις πολιτικές παρεμβάσεις στην Αγορά της Κυψέλης, εννοώντας ότι δεν θα μπορούν οι συλλογικότητες της περιοχής που αντιστρατεύονται τον Δήμαρχο Καμίνη να έχουν πρόσβαση στο χώρο. 

Ο ίδιος ο Δήμαρχος Καμίνης, ακόμη πιο κυνικός δήλωσε ότι ο Δήμος δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει το χώρο και για αυτό τον παραχώρησε σε ιδιώτες!

Καλούμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες της Αθήνας, την νεολαία, τις συλλογικότητες της περιοχής να ματαιώσουν τα σχέδια παραχώρησης ενός δημόσιου/δημοτικού χώρου στα χέρια των πιο αρπακτικών ιδιωτών. Διεκδικούμε τους δημόσιους, δημοτικούς χώρους και την ανοιχτή λειτουργία τους για τις ανάγκες των γειτονιών, με στήριξη από προσωπικό των Δήμων”.