Εργατικό κίνημα
ΠΟΕ ΟΤΑ: Στάση εργασίας 18/1

Στάση εργασίας από τις 11πμ μέχρι το τέλος της βάρδιας, πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι των δήμων, την Τετάρτη 18/1. Συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 12μες στο υπουργείο Εργασίας.

Η ΠΟΕ ΟΤΑ, στο διεκδικητικό πλαίσιο της κινητοποίησης απαιτεί την άμεση υπογραφή ΣΣΕ, καμία απόλυση συμβασιούχων και την άμεση λήψη κι εφαρμογή μέτρων προστασίας των εργαζομένων από εργατικά ατυχήματα.

“Καμία αναμονή, η ελπίδα στους αγώνες μας!” λέει σε προκήρυξή του το αντικαπιταλιστικό δίκτυο στους ΟΤΑ, “Σκουπιδιάρα” διεκδικώντας “μαζικές προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων για να στελεχωθούν όλες οι κοινωνικές υπηρεσίες και να βρουν δουλειά οι άνεργοι”. 

“Στους ΟΤΑ οι ελλείψεις και σε προσωπικό και σε χρηματοδότηση χειροτερεύουν τη ζωή για όλη την κοινωνία. Οι ελλείψεις ανέρχονται σε 30.000 και 'καλύπτονται' με συμβασιούχους κάποιων μηνών, με πετσοκομμένα μεροκάματα και εργασιακά δικαιώματα.

Υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας, προγράμματα στήριξης, δημοτικά ιατρεία, παιδικοί σταθμοί και βρεφοκομεία, δομές και υποδομές που σε καιρό κρίσης είναι όσο ποτέ απαραίτητες για τους φτωχούς-άνεργους-ηλικιωμένους σε κάθε δήμο, είναι υποστελεχωμένα και υποχρηματοδοτούμενα όσο ποτέ. 

Το δημόσιο αγαθό της καθαριότητας παρέχεται με εξαιρετικές δυσκολίες και κινδύνους έως και θανατηφόρους για τους εργαζόμενους λόγω ελλείψεων σε προσωπικό και μη εφαρμογής της Νομοθεσίας για την Υγιεινή και Ασφάλεια,ενώ είναι από τα φιλέτα για ιδιωτικοποίηση... Καλούμε την ΠΟΕ-ΟΤΑ να προχωρήσει  άμεσα στην οργάνωση 24ωρης απεργίας με την προοπτική κλιμάκωσης τον Φλεβάρη, που χρειάζεται ο κλάδος για να κερδίσει. Διεκδικούμε από την ΑΔΕΔΥ να προκηρύξει απεργία σε όλο το Δημόσιο ενώνοντας τις διεκδικήσεις των επιμέρους κλάδων για προσλήψεις χιλιάδων” τονίζουν οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες της “Σκουπιδιάρας”.