Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Stop στις ρατσιστικές επιθέσεις

Επίθεση δέχτηκε ένας εργάτης από το Πακιστάν από ομάδα φασιστοειδών την περασμένη Τετάρτη 11/1, στις 9πμ, στην Ελευσίνα, όπως κατήγγειλε η Πακιστανική Κοινότητα και η ΚΕΕΡΦΑ. “Ο Μοχάμετ Γιουσούφ, νυχτοφύλακας σε εργοστάσιο μαρμάρων είχε τελειώσει τη βάρδια του και πήγαινε προς το σπίτι του όταν τον πλησίασε ομάδα με 10-12 άτομα κοντά σε σχολείο της περιοχής. Αποσπάστηκε ένας με ένα ρόπαλο και του κατάφερε δύο χτυπήματα στο κεφάλι και τρία στην πλάτη και άρχισε να αιμορραγεί. 

O δράστης έβριζε και φώναζε “εσείς όλοι οι Πακιστανοί είστε βρόμικοι” ενώ οι υπόλοιποι της ομάδας, ανάμεσα τους και δύο γυναίκες, γελούσαν επικροτώντας τον. Ο Μοχάμετ Γουσούφ έτρεξε σε κοντινό κατάστημα και οι άνθρωποι από αυτό ειδοποίησαν την Αστυνομία. Το φασιστοειδές παρέμενε με το ρόπαλο στο σημείο για δέκα λεπτά μέχρι που ήρθε η Αστυνομία και οι κάτοικοι υπέδειξαν το δράστη τον οποίον συνέλαβε η Αστυνομία. Μετά την διακομιδή του στο νοσοκομείο όπου του έγιναν ράμματα στο κεφάλι η Αστυνομία τον έφερε στο ΑΤ όπου και ανεγνώρισε τον δράστη”. 

Στη συνέχεια ο Μοχάμετ Γιουσούφ μετατράπηκε από θύμα σε σε θύτη, αφού ο δράστης που του επιτέθηκε προχώρησε σε μήνυση ότι δήθεν χαστούκισε μία συμμαθήτριά του. Και έτσι ενώ είχε βαρύτατες κακώσεις στο κεφάλι, βρέθηκε κατηγορούμενος δήθεν για πρόκληση σωματικής βλάβης.

“Είναι σκάνδαλο ότι η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του θύματος. Άραγε δεν έχουν στη κατοχή τους οι αστυνομικοί το ρόπαλο με το οποίο χτύπησε το φασιστοειδές τον Μοχάμεντ; Πήραν άραγε κατάθεση από τους ανθρώπους που ειδοποίησαν για το περιστατικό; Ας απαντήσει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Τόσκας αν αυτή η διαδικασία είναι διερεύνηση της ρατσιστικής βίας ή συγκάλυψη της. Ζητάμε την άμεση απελευθέρωση του Μοχάμεντ Γιουσούφ και να τιμωρηθεί ο δράστης της ρατσιστικής επίθεσης” αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ και της Πακιστανικής Κοινότητας.