Εργατικό κίνημα
Επισιτισμός

Σε κλείσιμο της λεωφόρου Συγγρού στις 12 το μεσημέρι προχωρούν οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου Athens Ledra την Τετάρτη 25 Γενάρη. Στη συνέχεια με πρωτοβουλία του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής  θα ακολουθήσει συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας στις 3μμ.  

Οι εργαζόμενοι του Athens Ledra συνεχίζουν τον αγώνα τους ενάντια στο κλείσιμο του ξενοδοχείου από την ιδιοκτησία Παρασκευαΐδη στο τέλος Μάη του 2015. Διεκδικούν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους, να ανοίξει το ξενοδοχείο και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας τους. 

Τις κινητοποιήσεις στις 25/1 στηρίζουν εκτός από το Συνδικάτο Επισιτισμού, τα σωματεία των ξενοδοχείων METROPOLITAN, NOVOTEL, INTERCONTINENTAL, ΤΙΤΑΝΙΑ, S.G. 

LYCABETUS, G.R. LAGONISI, CROWNE PLAZA, STANLEY, ROYAL OLYMPIC, ZAFOLIA και NEWREST Catering, το Σωματείο Έκτακτου Προσωπικού του υπουργείου Πολιτισμού, Λαϊκές Επιτροπές, επιτροπές ανέργων, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας κ.ά. 

Στην κινητοποίηση θα συμμετέχει και η Τοπική Επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Νέου Κόσμου-Κουκακίου-Πετραλώνων-Θησείου. 

Ανακοίνωση έχει κυκλοφορήσει η «Καμαριέρα», το αντικαπιταλιστικό δίκτυο εργαζόμενων στον επισιτισμό. Ανάμεσα σε άλλα αναφέρει: «Οι εργοδότες γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τις συλλογικές συμβάσεις και προσπαθούν να επιβάλλουν μισθούς των 400 ευρώ. Οι εκδικητικές απολύσεις δίνουν και παίρνουν σε ξενοδοχεία και καταστήματα επισιτισμού. Η μαύρη δουλειά χωρίς ένσημα, οι εξευτελιστικοί μισθοί, τα εξοντωτικά ωράρια και πάνω απ’ όλα τα εργοδοτικά εγκλήματα όπως αυτό στο Έβερεστ στη Βικτώρια πριν από δύο μήνες. Αυτή είναι η εργασιακή πραγματικότητα για χιλιάδες συναδέλφους…

Η κινητοποίηση του κλάδου στις 25 Γενάρη χρειάζεται να γίνει αρχή για να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας συνολικά σαν εργαζόμενοι. Να απαιτήσουμε από την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να προχωρήσουν άμεσα σε πανεργατική απεργία».