Νεολαία και Εκπαίδευση
Όχι στο κλείσιμο των ΕΠΑΛ

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής οργάνωσε την Πέμπτη 19 Γενάρη η ΟΛΜΕ. Οι καθηγητές κινητοποιούνται ενάντια στην συνεχιζόμενη επίθεση στην Τεχνική Εκπαίδευση αφού με κλείσιμο καταμεσής της σχολικής χρονιάς απειλούνται τμήματα, τομείς και ειδικότητες στα ΕΠΑΛ.

Η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ εξηγεί: «Στα τέλη του Γενάρη ολοκληρώνεται το πρώτο τετράμηνο για όλα τα σχολεία της χώρας. Σύμφωνα με την από τις 24/6/2016 υπουργική απόφαση 103539/Δ4 του πρώην υπουργού Παιδείας Ν. Φίλη, επιβάλλεται μια “κρυφή” αλλά ιδιαίτερα επικίνδυνη ρήτρα που αφορά όλα τα ΕΠΑΛ της χώρας. Σύμφωνα με την απόφαση αυτή “εφόσον έχει διαπιστωθεί ότι το άθροισμα των απουσιών του μαθητή είναι μεγαλύτερο από τον αριθμό απουσιών που χαρακτηρίζει τη φοίτηση ανεπαρκή, ο μαθητής χαρακτηρίζεται ως μη παρακολουθών και δεν λαμβάνεται υπόψη α) στα αριθμητικά δεδομένα του τμήματος για τις αναθέσεις των μαθημάτων, θεωρητικών και εργαστηριακών, καθώς και β) στον προγραμματισμό τμημάτων για το επόμενο σχολικό έτος, κενών και πλεονασμάτων των εκπαιδευτικών.”

Έτσι σύμφωνα με την παραπάνω διάταξη όλα τα ΕΠΑΛ βρίσκονται μπροστά σε μια νέα απειλή. Η εφαρμογή της παραπάνω εγκυκλίου θα φέρει αντιμέτωπα τα ΕΠΑΛ με ένα νέο κύμα συγχωνεύσεων τμημάτων ακόμα και καταργήσεων τομέων και ειδικοτήτων στα μισά της χρονιάς!».