Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Ασπρόπυργος: Να σταματήσουμε τις επιθέσεις

Αντιρατσιστική συγκέντρωση ενάντια στη δολοφονική ρατσιστική επίθεση φασιστοειδών κατά του Πακιστανού εργάτη Ζισάν Ελάχι, καλούσαν την Τρίτη 7/2, στο Δημαρχείο Ασπρόπυργου, η Πακιστανική Κοινότητα και η ΚΕΕΡΦΑ. Τα αιτήματα της συγκέντρωσης είναι να σταματήσουν τόσο οι ρατσιστικές επιθέσεις των δολοφόνων φασιστών στον Ασπρόπυργο όσο και η συγκάλυψη της Αστυνομίας. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ και της Πακιστανικής Κοινότητας, ο Πακιστανός εργάτης γης Ζισάν Ελάχι δέχτηκε δολοφονική ρατσιστική επίθεση από την ίδια ομάδα φασιστών που επιτίθενται συστηματικά από τον περασμένο Αύγουστο σε πολλούς μετανάστες στην περιοχή του Ασπροπύργου. Την Τετάρτη 1 Φλεβάρη ο Ζισάν Ελάχι επέστρεφε από τη δουλειά του στο χωράφι και στον δρόμο προς το σπίτι του βρέθηκε αντιμέτωπος με τους φασίστες, κοντά στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνας. Τον πλησίασαν από πίσω, τον προσπέρασαν έχοντας τα χέρια μέσα σε μπουφάν και τον σταμάτησαν φωνάζοντας: “Φύγε από την χώρα μας. Θα σε χτυπάμε όπου σε βρίσκουμε”. Αμέσως άρχισαν να τον χτυπάνε με σιδηρογροθιά καταφέρνοντας του βαριά χτυπήματα στο πρόσωπο και το κεφάλι. Τον παρέλαβε αιμόφυρτο το ΕΚΑΒ και τώρα νοσηλεύεται σε νευροχειρουργικό τμήμα νοσοκομείου.

Ευθύνες

Οι ευθύνες της αστυνομίας είναι τεράστιες, αφού στην ίδια περιοχή έχουν καταγγελθεί πολλές ανάλογες επιθέσεις της συμμορίας. “Η ΕΛΑΣ δεν έχει ασχοληθεί με την σύλληψη της συμμορίας που χτυπάει εδώ και μήνες στην ίδια περιοχή. Η περιγραφή του θύματος για τον δράστη των δολοφονικών χτυπημάτων είναι πανομοιότυπη με τις μαρτυρίες των προηγούμενων θυμάτων. Άραγε που έφτασαν οι έρευνες της Αστυνομίας στην περιοχή όταν την προηγούμενη βδομάδα έχουν αναφερθεί και άλλα δύο παρόμοια περιστατικά; Περιμένουν τον επόμενο νεκρό για να κινηθούν; 

Η Αστυνομία φυλάκισε τελευταία στην ίδια περιοχή θύμα ρατσιστικής επίθεσης το οποίο μηνύθηκε από τα φασιστοειδή, αφού δέχτηκε επίθεση! 

Οι ρατσιστικές επιθέσεις ξανάρχονται σε μια περίοδο που οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής ξαναβγάζουν τα τάγματα εφόδου οργανώνοντας εισβολές σε σχολεία με επικεφαλής υπόδικους βουλευτές. 

Καλούμε τα συνδικάτα, τους φορείς και τις συλλογικότητες να βάλουμε φρένο στις ρατσιστικές επιθέσεις και να απαιτήσουμε την νομιμοποίηση όλων των μεταναστών χωρίς χαρτιά” καταλήγει η καταγγελία.