Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Αντιφασιστικές νίκες: Μπλόκο για τη Χ.Α. στην ΕΡΤ / Aθώος ο Πελετίδης

Μπλόκο για τη Χ.Α. στην ΕΡΤ

“Σε συνέχεια των δράσεων της Ομοσπονδίας μας, των εργαζομένων της ΕΡΤ και της κοινωνίας αλλά και των ανακοινώσεών μας, με την πιο πρόσφατη στις 06/02/2017, σας γνωρίζουμε ότι κάθε φορά που θα προγραμματίζεται από την ΕΡΤ προβολή της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, με οποιοδήποτε τρόπο, θα πραγματοποιούνται στάσεις εργασίας κατά τη διάρκεια αυτής της προβολής, ούτως ώστε όποια ώρα και αν ήθελε προγραμματιστεί από τη Διοίκηση ανάλογη μετάδοση, αυτή να μην μπορεί να πραγματοποιηθεί… Ξεκινώντας από το Σάββατο 25/2/2017 το απόγευμα και κάθε φορά, όποια ημέρα και ώρα που θα προγραμματίζεται προβολή του έργου της Χρυσής Αυγής – με αίτημά της ή μη – η ΠΟΣΠΕΡΤ, όπως και αρχικά τονίσαμε, θα προβαίνει σε στάσεις εργασίας, τη στιγμή της προβολής”. 

Αυτά αναφέρει στην ιστορική της αυτή επιστολή προς τη Διοίκηση της ΕΡΤ στις 24 Φλεβάρη, η ΠΟΣΠΕΡΤ. Απέναντι στη συστηματική στάση Πόντιου Πιλάτου των διευθυντών της ΕΡΤ, του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, των εκπροσώπων της κυβέρνησης, των δικαστηρίων, σχετικά με την προβολή των νεοναζί της Χ.Α, το συνδικάτο των εργαζομένων στην ΕΡΤ έδωσε επιτέλους την πιο κατάλληλη απάντηση! 

Κάτω από αυτήν την πίεση με ανακοίνωσή της «η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΡΤ, αφού άκουσε την ομιλία του Προέδρου της Χρυσής Αυγής κ. Νίκου Μιχαλολιάκου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος στις 24/02/2017, αποφάσισε ομοφώνως ότι η ομιλία δεν είναι μεταδόσιμη από τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, γιατί είναι διάσπαρτη από ρητορική μίσους και ρατσιστικού λόγου».

Πρόκειται για μια δικαίωση του αντιρατσιστικού και αντιφασιστικού κινήματος και της ΚΕΕΡΦΑ που με συγκεντρώσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας, αλλά και κινητοποίηση των ίδιων εργαζόμενων στην ΕΡΤ δεν έχει σταματήσει να απαιτεί να σταματήσει η δημόσια τηλεόραση να είναι πλυντήριο δολοφόνων και ανοιχτών οπαδών του Χίτλερ.

 

Aθώος ο Πελετίδης

Αθώος παμψηφεί κρίθηκε ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, που αντιμετώπιζε την κατηγορία της παραβίασης καθήκοντος γιατί δεν παραχώρησε χώρους στους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής στις βουλευτικές εκλογές του 2015 και αρνήθηκε να δώσει στοιχεία για τα μεταναστόπουλα των Παιδικών Σταθμών. Η δίωξη εναντίον του ασκήθηκε ύστερα από μήνυση του τέως βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Αρβανίτη.  

Η δίκη άρχισε στις 13 Φλεβάρη, διακόπηκε και συνεχίστηκε στις 23 Φλεβάρη. Η απόφαση έγινε δεκτή με πανηγυρισμούς από τους εκατοντάδες συγκεντρωμένους έξω από τα δικαστήρια Πάτρας όπου γινόταν μαζική συγκέντρωση συμπαράστασης στο δήμαρχο. Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης οι συγκεντρωμένοι με πορεία συνόδευσαν το δήμαρχο στο Δημαρχείο. Εκατοντάδες είναι τα Δημοτικά Συμβούλια, τα σωματεία, οι αντιρατσιστικές κινήσεις που στάθηκαν στο πλευρό του Δημάρχου Πελετίδη. 

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης αμέσως μετά την απόφαση του Δικαστηρίου, σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, ανέφερε: «Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο συνεχίζουν να υπερασπίζονται με συνέπεια τα λαϊκά συμφέροντα. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε το χρέος μας, να μην διευκολύνουμε τη δράση της Χρυσής Αυγής, τη ναζιστική της ιδεολογία, από την οποία εκπορεύεται ο εγκληματικός της χαρακτήρας. Συνεχίζουμε μαζί με το λαό και τις οργανώσεις του, που όλο αυτό το διάστημα στήριξαν τη Δημοτική Αρχή, για να απομονωθεί η δράση ενός μορφώματος που εκφράζει την πιο ακραία μορφή της ταξικής εκμετάλλευσης. Μαζί με το λαό μας στον αγώνα για να παίρνει ανάσες η λαϊκή οικογένεια, που δοκιμάζεται από τα βάρβαρα μέτρα των μέχρι σήμερα αστικών κυβερνήσεων».

Η αθώωση Πελετίδη είναι άλλη μία νίκη του αντιφασιστικού κινήματος, που στέλνει το μήνυμα ότι έχει τη δύναμη να απομονώσει τη Χρυσή Αυγή από παντού και από τους Δήμους και από τα κανάλια και από τη Βουλή.