Πολιτισμός
Εκθεση της Λήδας Μοσχονά: «Η γλώσσα των νημάτων»

Από τις 10 εώς τις 20 Ιανουαρίου λειτουργεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50) η έκθεση της Λήδας Μοσχονά με τίτλο «Η γλώσσα των νημάτων, ένα ταξίδι γνωριμίας». Η Λήδα Μοσχονά είναι συνταξιούχος δημοσιογράφος και μέλος των Financial Crimes.

«Παλιά όσο ο κόσμος η γλώσσα των νημάτων. Σε προϊστορικούς πολιτισμούς ήταν η γλώσσα των χεριών που τα υφάδια της πήγαιναν αντάμα με τις λέξεις. Σχέδια και σύμβολα που γράφουν ιστορίες, φόβοι και χαρές υφασμένες με πολύχρωμες κλωστές ταξίδεψαν μαζί αναζητώντας το άγνωστο.

Δημοσιογράφος και μεταφράστρια για 33 χρόνια ύφαινα λέξεις ασταμάτητα και εξερευνούσα ξένες γλώσσες ως τη στιγμή που μου ανοίχτηκε αυτός ο μαγικός κόσμος των νημάτων, η πρώτη γλώσσα των χεριών και των ονείρων.

Τα κλειδιά της μου εμπιστεύτηκε η Σοφία Τσουρινάκη, η δασκάλα μου. Της αφιερώνω λοιπόν την πρώτη μου ατομική έκθεση για όσα ωραία μου έμαθε για τον πλούτο αυτής της γλώσσας με τις χιλιόμορφες τεχνικές. Και ακόμα αφιερώνω τη δουλειά μου αυτή στο φίλο μου Νώντα Ασλανίδη που μου έδειξε ότι μπορεί κανείς να απαλλαγεί από του Σίσυφου την Πέτρα και να γίνει σαϊτα στα υφάδια. Η υφαντική έγινε έτσι ο μύτος της Αριάδνης που σε βγάζει από το Λαβύρινθο αφήνοντας ελευθερα τα όνειρα.

Ευχαριστώ όλες και όλους που με βοήθησαν και με παρότρυναν να εκθέσω τα λίγα αυτά ψήγματα μιας γλώσσας ανεξάντλητης και αφάνταστα γοητευτικής και να συνειδητοποιήσω ότι ποτέ δεν είναι αργά για να γνωρίσεις νέους κόσμους δημιουργίας και χαράς», αναφέρει η ίδια.