Εργατικό κίνημα
Μellon: Όχι στην απόλυση

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Mellon Technologies (Πειραιώς 74Α) καλεί την Πέμπτη 9/3, στις 8:30πμ, ο Συντονισμός Ενάντια στα Μνημόνια.

Αφορμή είναι η απόλυση της εργαζόμενης Αρ.Κ εξ αιτίας της συνδικαλιστικής δράσης της. “Πρόκειται για μια καθαρά συνδικαλιστική δίωξη που στόχο έχει να ξηλώσει την προσπάθεια συνδικαλιστικής οργάνωσης στην Mellon Technologies, προσπάθεια στην οποία η συναδέλφισσα συμμετείχε όλους τους προηγούμενους μήνες” αναφέρει ο Συντονισμός στο κάλεσμά του.

Η εργαζόμενη ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του σωματείου και συμμετείχε στην προσωρινή διοικούσα επιτροπή. H διοίκηση της Mellon Technologies με στοχευμένες απολύσεις ιδρυτικών μελών του σωματείου, πιέσεις και εκφοβισμούς κατάφερε να εμποδίσει την πραγματοποίηση εκλογών μέσα σε έξι μήνες όπως προβλέπει ο νόμος και έτσι το σωματείο αποψιλωμένο έπαψε στα τέλη του Δεκέμβρη να υπάρχει.

Παρόλα αυτά οι εργαζόμενοι, μαζί με την Αρ.Κ συνέχισαν την προσπάθεια για να στήσουν νέο σωματείο στο χώρο δουλειάς. 

“Η συναδέλφισσα δεν είναι μόνη της” λένε οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες του Συντονισμού.

“Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη της συναδέλφισσας. Να μπει φρένο στην εργοδοτική τρομοκρατία. Να σταματήσουμε τις απολύσεις στις οποίες συστηματικά προχωράει η Mellon Technologies, αξιοποιώντας όλο το αντιδραστικό οπλοστάσιο που ψήφισαν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις και συνεχίζει να υπηρετεί απαρέγκλιτα και η σημερινή”.