Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Χειροπέδες στον συντονιστή της Πρωτοβουλίας Γένοβα

17 ΩΡΕΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΟ… ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ «Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ Η ΤΑΞΗ» ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ ΠΟΛΥΔΩΡΑ!

Γεύτηκα από πρώτο χέρι τι σημαίνουν τα αυξημένα μέτρα «νόμου και τάξης» του Βύρωνα Πολύδωρα  σε ένα κρατητήριο στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως τη Δευτέρα ολόκληρο το βράδυ.

Καταρχήν «έπεσα στα δόκανα» των ζητάδων που σταματούσαν κόσμο στην Αθηνάς και Σοφοκλέους όταν κατέβαινα οδηγώντας  μηχανάκι. Με κάλεσαν «να τους πλησιάσω» όταν σταμάτησα στο φανάρι απ’ όπου  άνετα διέκριναν τα αυτοκόλλητα της Πρωτοβουλίας ΓΕΝΟΒΑ στους καθρέφτες με σύνθημα καταλήψεις απεργίες, η αναθεώρηση του άρθρου 16 δεν θα περάσει. Στο τσέκ-πόιντ ο ζητάς μου ζήτησε να τον ακολουθήσω λέγοντάς μου «σου κάνω προσαγωγή για να γίνει εξακρίβωση των στοιχείων σου στα κομπιούτερ του τμήματος».

Σε ελάχιστα λεπτά μου ανακοίνωσαν ότι δεν μπορώ να φύγω γιατί η Ασφάλεια τους κοινοποιεί ότι εκκρεμεί σε βάρος μου καταδικαστική 8μηνη απόφαση από τις 2/2/2005 για συκοφαντική δυσφήμιση! Ρωτήθηκα μάλιστα αν γνωρίζω από που μπορεί να προέρχεται μια τέτοια καταδίκη αφού οι ίδιοι δεν μπορούσαν να μου πουν τίποτα γι αυτή την καταδίκη! Δήλωσα ότι ως συντονιστής της Πρωτοβουλίας ΓΕΝΟΒΑ και εκπρόσωπος Τύπου της Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο δεν γνωρίζω να έχει συμβεί κάτι τέτοιο και αμφισβήτησα ότι πράγματι έχω καταδικαστεί αρνούμενος να υπογράψω έγγραφο που συνέταξε το τμήμα για την σύλληψη μου με την αιτιολογία  «διώκεται». Τους έδειξα μάλιστα άρθρο καθημερινής εφημερίδας με την υπογραφή μου με τίτλο «άρχισε η αντίστροφη πορεία για τον Μπούς στην Ουάσιγκτον» της ίδιας μέρας. Σε λίγη ώρα συνδικαλιστές της  ΑΔΕΔΥ και της ΟΤΟΕ και του ΕΚΑ ζητούσαν  να αφεθώ ελεύθερος χωρίς να παίρνουν εξηγήσεις.

Παρά τις διαμαρτυρίες του δικηγόρου  Δ.Μπελαντή που επισήμανε ότι η διεύθυνση δεν συμπίπτει και τα στοιχεία που έδινε η Aσφάλεια δεν ήταν πλήρη οδηγήθηκα σε ένα κλουβί μαζί με δύο μετανάστες από την Ρουμανία, ένα φοιτητή της Καλών Τεχνών και ένα ταξιδιωτικό πράκτορα. Δίπλα σε αυτό το γεμάτο κατσαρίδες κλουβί βρίσκονταν μετανάστες που ακριβοπλήρωναν τις τηλεκάρτες του ΟΤΕ για να επικοινωνούν με τις οικογένειες τους (10 αντί για 5 ευρώ) και πλήρωναν 5 ευρώ το πακέτο τσιγάρα! Αραγε σε ποιούς κ. διοικητά; 

Η ξαγρύπνια ήταν αναγκαστική και στις 9 το πρωί μας πέρασαν χειροπέδες-κι αυτές φρόντισε να τις έχει από τις ΗΠΑ ο κ Πολύδωρας- για να πάμε στην σήμανση της ΓΑΔΑ για να «φωτογραφηθούμε». Οι συνοδοί  κουβαλούσαν τα δακτυλικά αποτυπώματα που μας πήραν στο τμήμα. «Είστε  πια ένας σεσημασμένος» μου δήλωσε ένας ασφαλίτης. Είχα ήδη πληροφορηθεί από τον δικηγόρο μου ότι στην εισαγγελία τα στοιχεία δεν αφορούσαν εμένα αλλά κάποιον με «αντίστροφο» ονοματεπώνυμο από το δικό μου. Παρ’ όλα αυτά συνέχισαν την «σήμανση» έτσι κι αλλιώς.

Είναι ένα μικρό δείγμα τι τραβάνε καθημερινά χιλιάδες νεολαίοι, τις πιο πολλές φορές χωρίς την στήριξη που είχα εγώ καταλήγοντας να τραβάνε τα μαλλιά τους φορτωμένοι με κλήσεις η άλλες ανύπαρκτες κατηγορίες.

Δεν θεωρώ τυχαίο το συμβάν να συμπληρώνει τον φάκελο μου η Aσφάλεια με καταδίκες ανύπαρκτες και να με τσακώνουν ζητάδες για μια βραδιά φρονηματισμού στο τμήμα. Είναι κατήφορος χωρίς τέλος του Βύρωνα Πολύδωρα που για χάρη του Μπους και του πολέμου του έχει μετατρέψει την Αθήνα σε Γάζα με τσέκ-πόιντ με τους πραίτορες του να εκπλήσσουν πότε σαν απαγωγείς των Πακιστανών και πότε σαν επιτιθέμενες ζαρντινιέρες.

Ευχαριστώ τους συνδικαλιστές και τους δικηγόρους που βρέθηκαν στο πλευρό μου.

ΥΓ. Στην εισαγγελία μου έδωσαν ένα χαρτί που μου συστήσανε  να το κουβαλάω για να δείχνω ότι ΔΕΝ κατηγορούμε για συκοφάντηση!!! Επειδή σε λίγο θα μου δώσουν βεβαίωση ότι δεν είμαι  ελέφαντας επιφυλάσσομαι για τις αντιδράσεις μου άμεσα σε συνεννόηση με τον ΔΣΑ. για να κόψουμε την φόρα στους επιτελείς του νόμου και της τάξης του Βύρωνα Πολύδωρα.

Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής Πρωτοβουλία ΓΕΝΟΒΑ 2001