Εκπαίδευση και Νεολαία
O Kορυδαλλός λέει OXΙ στην Aναθεώρηση του A16

Επιτυχία είχε η εκδήλωση με θέμα «Η αναθεώρηση του αρθρου 16 του Συντάγματος και προβλήματα της Δημόσιας Εκπαίδευσης», που έγινε την Κυριακή 28 Γενάρη στον Κορυδαλλό. Η εκδήλωση διοργανώθηκε  από ανοιχτή επιτροπή στην οποία συμμετέχουν ο Σύλλογος Δασκάλων Κορυδαλλού- Αγίας Βαρβάρας, η ΕΛΜΕ Πειραιά, η Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Κορυδαλλού, ο Σύλλογος Φοιτητών Κορυδαλλού και ο Δήμος της Πόλης και συμμετέχουν Δημοτικές Κινήσεις του Κορυδαλλού και η Πρωτοβουλία ΓΕΝΟΒΑ. 

Η αίθουσα εκδηλώσεων του 16ου  και 17ου  Δημοτικού στην πλατεία Ελευθερίας, γέμισε κυρίως από εκπαιδευτικούς, γονείς, φοιτητές και Δημοτικούς Συμβούλους που παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τις εισηγήσεις. Την εκδήλωση άνοιξε ο Λ. Απέκης πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ, ο οποίος τόνισε ότι «αυτή είναι η πιο κρίσιμη στιγμή για την Δημόσια Παιδεία». Μίλησε για τους αγώνες των πανεπιστημιακών, για την προσπάθεια συκοφάντhσης του φοιτητικού κινήματος από κυβέρνηση και ΜΜΕ και για τις επιπτώσεις της αναθεώρησης στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο. Στη συνέχεια ο Γ. Μεντζελίδης Γεν.Γραμ. του Δήμου Κορυδαλλού μίλησε για τη σχέση της αναθεώρησης με τις επιταγές της παγκοσμιοποίησης και ο Κ. Παπαδάκης δικηγόρος αναφέρθηκε στο σύνολο της συνταγματικής αναθεώρησης καταδεικνύωντας  ότι στο σύνολό τηςβ έχει σαν στόχο να καταργήσει τις κατακτήσεις προηγούμενων δεκαετιών. Ο Γ. Γράψας εκπρόσωπος του Πανελλαδικού Συντονιστικού αφού μετέφερε το «κλίμα των αμφιθεάτρων» και τόνισε ότι η πάλη ενάντια στην αναθεώρηση τους άρθρου 16  πρέπει να γίνει υπόθεση της κοινωνίας και των εργαζομένων. Ο Γ. Γρουτσάκος εκ μέρους της ΑΣΓΜΕ, αναφέρθηκε στη διάλυση της Δημόσιας Εκπαίδευσης που επιχειρείται από το νηπιαγωγείο μέχρι το πανεπιστήμιο και τέλος ο Β. Αρβανίτης πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων, τόνισε ότι η κυβέρνηση «βγάζει τη δημόσια εκπαίδευση σε πλειστηριασμό» και έδωσε στοιχεία ότι η μείωση της χρηματοδότησης για τη δημόσια παιδεία τα τελευταία χρόνια πάει χέρι χέρι με την αύξηση των αναλφάβητων. 

Παρέμβαση στη συζήτηση έκανε και η Ελπίδα Καμπάνη από την Πρωτοβουλία ΓΕΝΟΒΑ η οποία τόνισε ότι αυτή η μάχη μπορεί να κλιμακωθεί, βάζοντας την εικόνα ότι εκτός από τους φοιτητές που υπερψηφίζουν τις καταλήψεις διαρκείας, πολλές γειτονιές είναι ξεσηκωμένες. «Μέσα από τη δράση μας μπορούμε να αναγκάσουμε τη ΓΣΕΕ να πάρει θέση και να προχωρήσει σε απεργία», τόνισε.

Στο τέλος αποφασίστηκε η συμμετοχή σε συγκέντρωση, που οργανώνεται στις 13 Φλεβάρη στον Πειραιά από την αντίστοιχη Παμπειραϊκή Επιτροπή, καθώς και επόμενη σύσκεψη της τοπικής επιτροπής Κορυδαλλού για να αποφασίσει τη συνέχεια της δράσης της.