Περιβάλλον
Συγκέντρωση στο Πάρκο Γουδή

Συγκέντρωση την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου στις 7.30μμ, στη Λ. Κατεχάκη στην είσοδο του πάρκου στρατού, καλεί η «Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή». Την ίδια ημέρα γίνονται τα επίσημα εγκαίνια του θεάτρου Μπάντμιντον, με τις παραστάσεις της πολυδιαφημισμένης Λίμνης των Κύκνων. 

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα «για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 χωροθετήθηκε κατ’ έξαίρεση στο πάρκο Γουδή, με ειδική διάταξη της ελληνικής νομοθεσίας, προσωρινό λυόμενο κλειστό στάδιο για το αγώνισμα του μπάντμιντον. Η χωροθέτηση συνοδευόταν από ρητή υποχρέωση για απομάκρυνση της κατασκευής 6 μήνες μετά το τέλος των αγώνων. Παραβιάζοντας την υποχρέωση αυτή, η κυβέρνηση της ΝΔ, ψήφισε ειδική διάταξη για την μονιμοποίησή της και την παραχώρηση της για ιδιωτική αξιοποίηση από τα Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ. Τον περασμένο Ιούνιο ανακοινώθηκε επίσημα η πολυετής παραχώρηση της χρήσης του μπάντμιντον σε ιδιωτική κοινοπραξία για την μετατροπή του σε μουσικό θέατρο. Στην ίδια κοινοπραξία παραχωρήθηκαν για αποκλειστική χρήση, ως περιβάλλων χώρος της εγκατάστασης, 20 ακόμη στρέμματα από την έκταση που προορίζεται για το Μητροπολιτικό Πάρκο ΓΟΥΔΗ». 

Η επιτροπή αγώνα στην οποία συμμετέχουν Δημοτικές Παρατάξεις, Πολιτιστικοί και Φοιτητικοί Σύλλογοι, διεκδικεί την ακύρωση της σύμβασης παραχώρησης του Μπάντμιντον και των 20 στρεμμάτων που το περιβάλλουν, την οποία υπέγραψαν τα «Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ», με σύμπραξη ιδιωτικών εταιρειών, την κατεδάφιση και απομάκρυνση της κατασκευής και ακύρωση κάθε άλλου σχεδιασμού. Την απόρριψη και ματαίωση κάθε σχεδιασμού που προβλέπει την τσιμεντοποίηση στο χώρο του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδη και τη Β’ Ζώνη Υμηττού, την απομάκρυνση όλων των στρατοπέδων και την επαναδεντροφύτευση του χώρου. «Πολιτισμός είναι το Πάρκο και όχι το Θέατρο Μπάντμιντον», αναφέρει η ανακοίνωση.