Γράμματα και σχόλια
Tόσκας όπως Δένδιας

Ολοταχώς στα βήματα του Δένδια βαδίζει ο υπουργός ΠροΠο, Τόσκας, μετά και την τελευταία επιχείρηση της ΕΛΑΣ για την εκκένωση δύο καταλήψεων, της Βίλας Ζωγράφου και της οδού Αλκιβιάδου, όπου στεγάζονταν πρόσφυγες.

Στην περίπτωση της Βίλας Ζωγράφου προσήχθησαν άτομα που έσπευσαν στο χώρο, ενώ στην περίπτωση της Αλκιβιάδου, 127 πρόσφυγες που έμεναν στην κατάληψη, μεταξύ των οποίων και 37 παιδιά, μεταφέρθηκαν στο κτίριο της Υπηρεσίας Μεταναστών στην Πέτρου Ράλλη, προκειμένου να τους στείλουν σε κάποιο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Τελικά, η αστυνομία αφού κράτησε τους πρόσφυγες  επί 17 ώρες στην Πέτρου Ράλλη τους παράτησε άστεγους τα μεσάνυχτα στην Ομόνοια.

“Για μια ακόμη φορά σε μέρες κρίσιμων πολιτικών εξελίξεων η κυβέρνηση επιχειρεί να περάσει ένα κλίμα 'πυγμής' ακολουθώντας κατά πόδας τις αλησμόνητες τακτικές του Α. Σαμαρά. Τώρα σειρά πήραν καταλήψεις στέγης και χώροι στέγασης προσφύγων και μεταναστών” σχολιάζει τις επιθέσεις η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. “H εισβολή των MΑΤ και η εκκένωση της κατάληψης στέγης προσφύγων στο Δρακοπούλειο και της κατάληψης στη Βίλα Ζωγράφου αποτελούν δώρα στην Δεξιά και την ακροδεξιά προκειμένου να εξασφαλίσει η κυβέρνηση την συναίνεση για να προχωρήσει στην επιβολή του νέου σκληρού μνημονιακού πακέτου για χάρη των δανειστών” τονίζει η ΚΕΕΡΦΑ. 

Μαζική διαδήλωση οργανώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στου Ζωγράφου, ως απάντηση στις επιθέσεις της ΕΛΑΣ.