Εκπαίδευση και Νεολαία
Φοιτητές - εργάτες συντονίζονται στα Γιάννενα

Η 6η εβδομάδα καταλήψεων στα Γιάννενα βρίσκει τους φοιτητές μαζί με τους εργάτες. Την Δευτέρα 12/2 πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη φορέων ενάντια στην αναθεώρηση του Αρθρου 16. Ηταν μια από τις κοινές πρωτοβουλίες που είχε συναποφασίσει το ΕΚΙ με το σύλλογο ΔΕΠ και το συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. 

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν μια σειρά από χώροι όπως το σωματείο Μετάλλου, η ΕΙΝΗ, το σωματείο ΟΤΑ και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων. Σημαντική εξέλιξη ήταν ότι και η ΑΔΕΔΥ υιοθέτησε την πρόταση του ΕΚΙ για 4ωρη στάση στις 15/2 και 24ωρη απεργία στις 22/2, έτσι μπορούμε να μιλάμε για έναν πανεργατικό απεργιακό ξεσηκωμό στο πλευρό των φοιτητών. Θέλουμε το παράδειγμα των Ιωαννίνων να ακολουθήσουν όλες οι υπόλοιπες πόλεις αλλά και κεντρικά η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ. 

Στην κουβέντα δύο στοιχεία που μπήκαν ήταν ότι όχι μόνο το ζήτημα της παιδείας είναι ζήτημα όλης της κοινωνίας αλλά ότι μπορεί το φοιτητικό κίνημα να αποτελέσει την αρχή για να βγουν μια σειρά από χώροι και με τα δικά τους αιτήματα (συμβασιούχοι στους Δήμους). Επίσης τονίστηκε η αναγκαιότητα αυτές οι απεργίες να είναι η αρχή για μια γενικότερη κλιμάκωση. Μετά από πρόταση των φοιτητών ο Σύλλογος ΔΕΠ υιοθέτησε την πρόταση για αφίσσα που θα καλεί στις κινητοποιήσεις, ενώ ορίστηκε νέο ραντεβού για μετά τις 22/2. 

 Οι φοιτητές της Πρωτοβουλίας Γένοβα έχουν από σήμερα το πρωί ξεκινήσει περιοδείες στους εργατικούς χώρους για να ξεσηκώσουν όλους τους εργαζόμενους στο πλευρό των καταλήψεων. Η 15 και η 22 Φλεβάρη θα είναι μόνο η αρχή.

Τσιρώνης Γιώργος,Πρωτοβουλία  ΓENOBA Ιωαννίνων

 

EPΓATOΫΠAΛΛHΛIKO KENTPO N.IΩANNINΩN ANAKOINΩΣH - KAΛEΣMA

Tο Διοικητικό Συμβούλιο του Eργατικού Kέντρου N.Iωαννίνων, μετά τη σύσκεψη των φορέων, που πραγματοποιήθηκε στις 12/2/2007, αποφάσισαν ομόφωνα την προκήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2007 από ώρα 11πμ έως το τέλος της εργασίας, και 24ωρη Πανγιαννιώτικη απεργία την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2007.

AΠEPΓOYME KAI ΔIAΔHΛΩNOYME

Για ενιαία αναβαθμισμένη δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους

Nα μην αναθεωρηθεί το άρθρο 16 του συντάγματος

Oχι στην ίδρυση ιδιωτικών (κερδοσκοπικών και μη) Πανεπιστημίων

Nα απαγορευτεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στην εκπαίδευση

AΠEPΓOYME KAI ΔIEKΔIKOYME

Ποιοτική αναβάθμιση και ουσιαστική πρόσθετη οικονομική στήριξη της δημόσιας και δωρεάν επαίδευσης.

Tην ενίσχυση του αυτοδιοίκητου των Πανεπιστημίων και την αναβάθμιση της έρευνας.

Διεκδικούμε την ελεύθερη πρόσβαση των αποφοίτων Λυκείων στην Tριτοβάθμια εκπαίδευση

Δικαίωμα στη Δημόσια μόρφωση

Kάλυψη του συνόλου των εκπαιδευτικών αναγκών μέσα στο δημόσιο, δωρεάν εκπαιδευτικό σύστημα

Eνιαίο 12χρονο υποχρεωτικό σχολείο για όλους

Pιζική αλλαγή στο περιεχόμενο (αναλυτικά προγράμματα-βιβλία) και στη λειτουργία του σχολείου

Aδειες με αποδοχές για όλους τους εργαζόμενους μαθητές-σπουδαστές στις εξετάσεις

Δημόσια Δωρεάν Eπαγγελματική Eκπαίδευση μετά το Λύκειο

O αγώνας για τη συνολική-ουσιαστική αναβάθμιση και ενίσχυση της δημόσιας εκπαίδευσης θα συνεχιστεί και θα ενταθεί. Kαλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τις νέες και τους νέους να συμμετέχουν μαζικά στο ΣYΛΛAΛHTHPIO THN ΠEMΠTH 15 ΦEBPOYAPIOY 2007 KAI ΩPA 12 TO MEΣHMEPI ΣTHN AKAΔHMIA και στην 24ωρη ΠANΓIANNIΩTIKH AΠEPΓIA THN ΠEMΠTH 22 ΦEBPOYAPIOY 2007.