Κάτω τα χέρια από τα Νοσοκομεία

Οι γιατροί του ΙΚΑ, του ΕΣΥ, καθώς και ο ΙΣΑ, ο ΙΣΠ και ο ΙΣΘ δεν πήγαν στο στον εκ των υστέρων, αφού ψήφισε το νομοσχέδιο, στημένο διάλογο του Λοβέρδου. Επίσης, την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο President στις 11 πμ θα γίνει η νέα πανιατρική συνέλευση που είχε αποφασιστεί στην κατάληψη του Υπουργείου Υγείας.

Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις ενάντια στις περικοπές που δημιουργούν ασφυκτική κατάσταση μέσα στα νοσοκομεία.

• Σε στάση εργασίας προχώρησαν οι εργαζόμενοι στο 7ο Θεραπευτήριο του ΙΚΑ την περασμένη Παρασκευή απαιτώντας την καταβολή των δεδουλευμένων υπερωριών και εφημεριών που τους χρωστάνε από το Νοέμβρη. «Επειδή εμείς νιώθουμε ότι μας εμπαίζουν εδώ και πάνω από δύο εβδομάδες προχωρούμε στην αποφασισμένη από τη γενική μας συνέλευση στάση εργασίας στις 12 το μεσημέρι και θα κατέβουμε όλοι μαζί στη διοίκηση για να πάρουμε την απάντηση που πρέπει! Και αν δεν την πάρουμε σήμερα θα συνεχίσουμε τις επαναλαμβανόμενες καθημερινές στάσεις από τη Δευτέρα στις 11 μέχρι τη λήξη της βάρδιας έως ότου δοθεί οριστική λύση», αναφέρουν στην ανακοίνωση του Σωματείου.

Το 7ο ΙΚΑ, καθώς και η Παμμακάριστος και το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων που είναι τρία από τα υπό συγχώνευση νοσοκομεία καλύπτουν μια τεράστια περιοχή της Αθήνας, Άνω και Κάτω Πατήσια, Κυψέλη, Ν. Χαλκηδόνα, Γαλάτσι, Ν. Φιλαδέλφεια. Συγκεκριμένα για το 7ο ΙΚΑ έχει ανακοινωθεί ότι θα γίνει παράρτημα του νοσοκομείου Αγία Ολγα στη Νέα Ιωνία.

• Στο πλαίσιο της γενικής απεργίας στο ΕΣΥ το Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών κάλεσε διαμαρτυρία στο υπουργείο Υγείας τη Δευτέρα 21/02 με αιτήματα: την ίδρυση 13 Αυτοδιοικούμενων ΝΠΔΔ, ένα ανά Διοικητική Περιφέρεια, την διατήρηση της σημερινής διασποράς των Κέντρων Πρόληψης και τη δημιουργία νέων, την εγγραφή της χρηματοδότησης των ΝΠΔΔ ως δαπάνη στον Κρατικό Προϋπολογισμό, την άμεση καταβολή των οφειλών από Υπουργεία Εσωτερικών και Υγείας, την εξασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και του προσωπικού και την άρση της πρόθεσης του Δήμου Αχαρνών να διαλύσει το ΚΠ Αχαρνών- Θρακομακεδόνων ΔΙΕΞΟΔΟΣ.

• Ενάντια στα κλεισίματα και τις συγχωνεύσεις η Επιτροπή Κοινωνικών Φορέων για την υπεράσπιση του νοσοκομείου της Ιεράπετρας σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Το μαζικό συλλαλητήριο, μάς εξασφάλισε ένα ποσό που προορίζεται μόνον για δαπάνες υλικών χωρίς να μπορεί να διατεθεί για κάλυψη εφημεριών. Εμμένουμε στα αρχικά αιτήματα και απαιτούμε: Την υλοποίηση της δέσμευσης για χαρακτηρισμό του Νοσοκομείου μας σε Γ ζώνη ώστε να εφημερεύει καθημερινά. Άμεση πρόσληψη του απαιτούμενου διοικητικού και λοιπού προσωπικού. Το Νοσοκομείο να διατηρήσει την διοικητική του αυτοτέλεια. Αρνούμαστε το μοντέλο ενιαίας διοίκησης για τα Νοσοκομεία του Νομού Λασηθίου».