Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Πόρτα στους φασίστες στην Καλλιθέα και τη Λειβάδια

Καλλιθέα, 25 Μάρτη

Πόρτα φάγανε οι φασίστες σε διάφορα σημεία στα οποία προσπάθησαν να εμφανιστούν εν μέσω 25ης Μάρτη φορώντας το μανδύα του νόμιμου πολιτικού κόμματος. 

Στην Καλλιθέα με την έγκριση της δεξιάς διοίκησης του Δημάρχου Κάρναβου προσπάθησαν να εμφανιστούν και να καταθέσουν στεφάνι, όμως η απάντηση του αντιφασιστικού κινήματος ήταν άμεση. “Τα αντανακλαστικά του αντιφασιστικού κινήματος και όλης της αριστεράς στη γειτονιά ήταν άμεσα και έτσι από πολύ νωρίς το πρωί του Σαββάτου βρεθήκαμε στην πλατεία Κύπρου. Μαζί μας είχαμε την ΕΛΜΕ που είχε βγάλει ανακοίνωση που καταδίκαζε τη στάση του Δήμου, δασκάλους, κόσμο από το σωματείο του Δήμου, την ΚΕΕΡΦΑ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, από την Εργατική Λέσχη, μέλη της ΛΑΕ, αντιεξουσιαστές αλλά και πολύς κόσμος του ΚΚΕ. Όλοι μαζί φωνάζαμε κοινά συνθήματα.

Οι φασίστες δεν τόλμησαν ούτε καν να εμφανιστούν, ενώ ο Δήμαρχος αναγκάστηκε να ουρλιάζει εκφωνώντας τον πανηγυρικό εν μέσω αντιφασιστικών συνθημάτων”αναφέρει ο Ραφαήλ Καστρίτσης από την ΚΕΕΡΦΑ Καλλιθέας. “Κλείνουν 5 χρόνια ακριβώς όταν είχαμε πάρει μια σημαντική πρωτοβουλία μαζί με μαθητές και εκπαιδευτικούς ενάντια στην προσπάθεια των ναζί να στήσουν πυρήνα στη γειτονιά με επιθέσεις σε μετανάστες και αντιφασίστες. Η αντιφασιστική δουλειά που κάναμε εκείνη την περίοδο με αποκορύφωμα τη συναυλία στις 25 Μάρτη του 2012 είχε αφήσει σημαντικές παρακαταθήκες”.

Λειβαδιά

Και στην Λειβαδιά μετά από σχετικό ψήφισμα που κατέθεσε η Αντιφασιστική-Αντιρατσιστική Κίνηση Πολιτών Λιβαδειάς, το συμβούλιο του δήμου Λεβαδέων αποφάσισε ομόφωνα ότι οι νεοναζί είναι ανεπιθύμητα πρόσωπα στην πόλη.