Γράμματα και σχόλια
Aναβολή για τον νεοναζί

Επ’ αόριστον αναβλήθηκε η δίκη του φασίστα αστυνομικού Γ. Ανδράσκελα που ήταν να δικαστεί την Πέμπτη 1 Μάρτη. Ο Ανδράσκελας επικεφαλής ομάδων νεοναζί τραμπούκων είχε επιτεθεί στο Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο στις 17 Ιούνη του 2000. 

Η δίκη αναβλήθηκε επειδή ο ένας από τους υπόλοιπους δυο κατηγορούμενους δεν είχε κλητευθεί κανονικά από την αστυνομία. Είναι απαράδεκτο εξαιτίας μιας τεχνικής λεπτομέρειας να αναβάλλεται η δίκη ενός αστυνομικού που έχει ήδη καταδικαστεί σε ένα χρόνο φυλακή για τη συνέχεια της επίθεσης στο Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο, το τραυματισμό μελών του ΣΕΚ στην πλατεία Κυψέλης στις 30 Ιούνη του 2000. 

Ο Ανδράσκελας όταν έκανε αυτές τις επιθέσεις ήταν «ειδικός φρουρός» της αστυνομίας. Στη δίκη του ήρθε να καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης ένας «συνδικαλιστής» των ειδικών φρουρών που το ίδιο βράδυ στα κανάλια έβγαινε να υπερασπίσει τους πυροβολισμούς των πραιτόρων του Πολύδωρα. Συνήγορός του ήταν ο “πολύς” Κούγιας. Η ΝΔ και οι μηχανισμοί της λειτουργούν ως θερμοκήπιο των φασιστών. Το κίνημα που βρίσκεται στους δρόμους τώρα, θα τους σαρώσει. Και κομμάτι αυτής της νίκης θα είναι και η καταδίκη του Ανδράσκελα.