Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Παρασκευή 9 Mάρτη: Όλοι στο πλευρό του Τζαβέντ

Ολοι στο πλευρό του Τζαβέντ Ασλάμ δήλωσαν στη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου που οργάνωσε την Τρίτη 6/3 στο Δικηγορικό Σύλλογο η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο, εν όψει της εκδίκασης της υπόθεσης της έκδοσής του στο Πακιστάν την Παρασκευή 9 Μάρτη στον Αρειο Πάγο. 

Τη συνέντευξη άνοιξε ο Γιάννης Σηφακάκης συντονιστής της Συμμαχίας: «Μετά τις αποκαλύψεις για τη βοήθεια που έδωσαν μία σειρά κυβερνήσεις για τις μυστικές πτήσεις της CIA και τις  απαγωγές που έγιναν σε μία σειρά από χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, είναι πρόκληση να κάθεται ξανά στο σκαμνί του κατηγορουμένου ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας σε μία προσπάθεια φίμωσής του. Θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό τους και θα κερδίσουμε και αυτή την Παρασκευή».   

Ο Γιώργος Γκουντούνας δικηγόρος του Τζαβέντ τόνισε: «Τα νέα στοιχεία δείχνουν ότι η Έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας εκδόσεων δεν είναι μία τυπική υπόθεση. Εμφανίζεται με ένα ανορθόδοξο τρόπο η μυστική αστυνομία του Πακιστάν, με έναν δικηγόρο να ζητά στον Αρειο Πάγο να εξεταστούν νέοι μάρτυρες, οι οποίοι βρίσκονται στην ίδια ελληνική φυλακή και μάλιστα στην ίδια πτέρυγα, και αμέσως ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κάνει δεχτή την αίτηση. Πρόκειται για τους ανθρώπους που όπως  αποδείχτηκε στη δίκη που προηγήθηκε «έδωσαν» καταθέσεις μέσα στη φυλακή, παρακάμπτοντας όλους τους προβλεπόμενους τρόπους. Πήραν καταθέσεις δεν μας τις παρουσίασαν και τώρα απαιτούν να παρουσιαστούν αυτοί οι άνθρωποι ως κατήγοροι του προέδρου της Πακιστανικής Κοινότητας. Η μυστική αστυνομία θα προτείνει και θα εξεταστεί μάρτυρας ο Μοντασέρ Ικμπάλ ο οποίος είναι ο άνθρωπος που χρησιμοποιεί η ίδια η Πακιστανική Πρεσβεία για να συκοφαντήσει τον Τζαβέντ και  πρωτοστάτησε στους εκβιασμούς στους απαχθέντες για να μην μιλήσουν».  

«Αντί η ελληνική δικαιοσύνη να δώσει φως στην υπόθεση της παραβίασης των δημοκρατικών δικαιωμάτων που έγινε με τις απαγωγές, να ξεκαθαριστεί το θέμα των μυστικών πτήσεων όπως ήδη έπραξε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ερχόμαστε σε μία συνεχή προσπάθεια να λασπολογήσουν, να κατηγορήσουν τον άνθρωπο που πάλεψε για τα δικαιώματα της Πακιστανικής Κοινότητας», είπε ο Αρης Μουσιώνης βουλευτής Σερρών του ΠΑΣΟΚ.  «Να δώσουμε ένα βροντερό παρόν έξω από το δικαστήριο. Δηλώνουμε όλοι πακιστανοί».

«Αυτό που έζησε ο Τζαβέντ Ασλάμ το ζήσαμε και εμείς στην περίοδο της Δικτατορίας», θύμισε ο Γεώργιος Α. Μαγκάκης.  «Το θέμα δεν είναι μόνο να προστατέψουμε τους αγωνιστές της ελευθερίας από τα πλοκάμια των μηχανισμών  ενός τυραννικού καθεστώτος αλλά να προστατέψουμε τη δική μας εθνική ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια. Αισθάνομαι ταπεινωμένος γιατί αντί να συζητάμε πώς θα στηρίξουμε έναν αγωνιστή της δημοκρατίας παίζουμε το παιχνίδι  ενός τυραννικού καθεστώτος».

Ο Αλέκος Αλαβάνος πρόεδρος τους Συνασπισμού τόνισε : «Ο Τζαβέντ Ασλάμ αντιστάθηκε σε πιέσεις διεθνούς κλίμακας.  Θα περίμενε κανείς ότι στην Ελλάδα κάποιοι εισαγγελείς θα είχαν ενδιαφέρον να προχωρήσει η έρευνα, να αντιδράσουν αμέσως  ύστερα από στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Και αντί γι’ αυτό βλέπουμε τον εισαγγελέα να παρεμβαίνει σε μία ομόφωνη απόφαση δικαστηρίου. Η Ελλάδα έχει το μικρότερο ποσοστό χορήγησης ασύλου. Σε ποιες χώρες στέλνουμε πίσω αυτούς τους ανθρώπους, στις χώρες με τις στρατιωτικές χούντες;».

Ο Γρηγόρης Φελώνης πρόεδρος του ΕΚΑ: «Ενώ εμείς ικανοποιηθήκαμε από την προηγούμενη απόφαση δεν ικανοποιήθηκε ούτε το δικτατορικό καθεστώς του Μουσάραφ ούτε οι μυστικές υπηρεσίες της ΜΙ6. Επιδιώκουν έναν άνθρωπο που τόλμησε μαζί με τους συμπατριώτες του και μαζί με τις εκφραστές των κινημάτων να καταγγείλει τις απαγωγές των Πακιστανών να πληρώσει με την ελευθερία του και ίσως  τη ζωή του. Πολύ φοβόμαστε ότι μετά το Πακιστάν ο επόμενος προορισμός του θα είναι το Γκουαντάμο. Καλώ το σύνολο των εργαζόμενων που μπορούν την Παρασκευή το πρωί να έρθουν στον Αρειο Πάγο, ώστε να στείλουμε μήνυμα ότι ο λαός μας επιθυμεί η απόφαση να είναι παρόμοια με την απόφαση του Εφετείου. 

Ο Κώστας Παπαδάκης από την Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων συμπλήρωσε: «Η υπόθεση του Τζαβέντ Ασλάμ γεννά πολλά ερωτήματα. Ποιο στοιχείο είναι εκείνο που έκανε τον εισαγγελέα που δεν γνώριζε τη δικογραφία σε βάθος, να ασκήσει έφεση μέσα σε τόσο σύντομο διάστημα. Τι άλλο μπορεί να είναι εκτός από υποταγή σε πιέσεις; Είναι σύμφωνη με τις επιταγές της Δίκαιης Δίκης η εκδίκαση της υπόθεσης στον Αρειο Πάγο; Τώρα η έκδοση βασίζεται σε νέα στοιχεία που  η υπεράσπισή του δεν γνωρίζει. Υπάρχει ζήτημα των πολιτικών ευθυνών. Γι αυτό καθιστώ αναγκαίο και την πολιτική απεύθυνση απέναντι στην κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της». 

Ο Γιώργος Κομίνης από τη Διεθνή Αμνηστία τόνισε ότι : «Σε περίπτωση που εκδοθεί ο Τζαβέντ κινδυνεύει να υποστεί την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η Δ. Αμνηστία έχει τεκμηριώσει ότι γίνονται άδικες δίκες στο Πακιστάν και πιστεύουμε πώς  του αξίζει να έχει μία δίκαιη δίκη στην Ελλάδα».    

Ο Τζίμι Μάσεϊ Βετεράνος του Ιράκ είπε: «Ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας είναι ένα σπουδαίος άνθρωπος. Θα ήμουν ευτυχής να καταθέσω σαν βοήθεια προς αυτόν, όπως έχω καταθέσει για  τις μυστικές πτήσεις της CΙΑ που έγιναν από το αεροδρόμιο του Σάνον στην Ιρλανδία για να εξυπηρετήσουν τα πολεμικά σχέδια του Μπους. Ολα αυτά είναι εγκλήματα του Μπους κατά της ανθρωπότητας και γι’ αυτό είμαι περήφανος που θα διαδηλώσω το Σάββατο 17 Μάρτη έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία. Και σας καλώ όλους να είστε εκεί». 

«Η υποστήριξη στο πρόσωπό μου και της Κοινότητας είναι στήριξη στη δημοκρατία για όλη την ανθρωπότητα και είναι στήριξη για να φέρουμε τη δημοκρατία και στο Πακιστάν», είπε ο Τζαβέντ Ασλάμ. «Οπου υπάρχει παρανομία πρέπει να σταματήσει.  Θέλουμε να ζούμε πιο δημοκρατικά πιο ελεύθερα  στην Ελλάδα. Οσο είσαστε δίπλα μας δίνετε κουράγιο να παλέψουμε».

 
 

Ένα σχολείο για τα παιδιά της Πακιστανικής Kοινότητας

Ενα σχολείο για τα παιδιά της Πακιστανικής Kοινότητας εγκαινιάστηκε το Σάββατο 3/3 στο ΚΑΠΗ του Δήμου Ρέντη. Δεκάδες μικρά παιδιά με τους γονείς τους συγκεντρώθηκαν στις 6 το απόγευμα σε μία μικρή γιορτή γεμάτη χαρά και αισιοδοξία για τους αγώνες της Πακιστανικής Kοινότητας που μπορούν να φέρουν ένα καλύτερο μέλλον για τους μετανάστες της δεύτερης γενιάς.

«Αποδέχτηκα με χαρά την πρόκληση για τη λειτουργία του σχολείου στα πλαίσια του Δήμου», είπε ο Δήμαρχος Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης στα εγκαίνια. «Είναι χρέος μας να βοηθήσουμε και να κάνουμε τους δεσμούς που υπάρχουν μεταξύ μας πιο ισχυρούς. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά σας να μάθουν την μητρική και την ελληνική γλώσσα». 

Ο Γιάννης Σηφακάκης από τη Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο χαιρέτησε λέγοντας: «Η πράξη του Δήμου Ρέντη είναι και μία υπενθύμιση στο τι θα έπρεπε να κάνει η ελληνική κυβέρνηση, να δώσει δικαιώματα στους μετανάστες, να δώσει χαρτια σε όλους, να φτιάξει σχολεία για τα παιδιά των μεταναστών. Η δύναμή μας για να τα κερδίσουμε όλα αυτά είναι οι κοινοί αγώνες και η αλληλεγγύη». Καλεσμένοι ήταν επίσης ο Αρης Μουσιώνης βουλευτής ΠΑΣΟΚ, ο Φραγκίσκος Ραγκούσης και ο Γιώργος Γκουντούνας, δικηγόροι. «Ενα μεγάλο ευχαριστώ προς ολους σας από τους 50.000 Πακιστανούς που ζουν στην Ελλάδα», είπε ο Τζαβέντ Ασλάμ πρόεδρος της Κοινότητας κλείνοντας τη γιορτή.