Επιτροπή Αγώνα στον ΟΤΕ

Αυτή η κίνηση δεν ξεπήδησε από το πουθενά, ούτε λόγω των 10-13 εφημερίδων που διακινούσα στους συναδέλφους. Αυτή η ανάγκη προέκυψε και μετά την νίκη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τους 100.000 ψήφους στις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές 2010. Επίσης η ανάγκη αυτή ήρθε να καλύψει το κενό που δημιούργησαν με την απραξία τους οι συνδικαλιστές της ΟΜΕ ΟΤΕ.

Άδραξα την ευκαιρία και έφτιαξα μία προκήρυξη, με την οποία καλούσα τους εργαζόμενους να συγκεντρωθούν σε ένα χώρο του Μεγάρου για να συζητήσουμε την υπόθεση αυτή. Η προκήρυξη έλεγε ότι: «Οι διαπραγματεύσεις της ΟΜΕ-ΟΤΕ με την διοίκηση για τη ΣΣΕ  έχουν ναυαγήσει και έχουν ουσιαστικά σταματήσει, αφού η διοίκηση επιμένει στο πάγωμα των μισθών, πάγωμα των ωριμάνσεων για δύο χρόνια, θεσμοθέτηση στον ΟΤΕ του καθεστώτος υπερεργασίας αντί για υπερωρία και την κατάργηση του μισάωρου των οδηγών.

Παράλληλα σε μια επίδειξη ισχύος η διοίκηση κυκλοφόρησε εγκύκλιο προς όλο το προσωπικό, με την οποία ανακοινώνει την απόφαση του Δ.Σ. ότι εξουσιοδότησε το διευθύνοντα σύμβουλο να περικόψει όποιες παροχές έχουν δοθεί με μονομερή απόφαση της διοίκησης. Καιρός είναι οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ να δώσουν τη δική τους απάντηση σ’ αυτή την απραξία των συνδικαλιστών. Να δημιουργήσουν Επιτροπές Αγώνα για να αναγκάσουν τους γραφειοκράτες της οδού Σταδίου 15 να οργανώσουν ένα μαζικό κατέβασμα στην απεργία στις 23 Φλεβάρη. Για να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι δεν είμαστε διατιθέμενοι να παραδώσουμε άλλα δικαιώματα, να ακουστεί ένα βροντερό όχι στη διοίκηση του ΟΤΕ, που καραδοκεί να πετσοκόψει όλα αυτά, που με αγώνα τα κερδίσαμε».

Το συμπέρασμα που βγάλαμε από τη συνάντηση ήταν ότι θέλουμε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας και κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης/πορείας στις 23 Φλεβάρη για να ξαναπροσπαθήσουμε με μία άλλη συνάντηση αμέσως μετά την πορεία και να συζήσουμε με τους συναδέλφους, όσοι θα βρεθούν στην διαδήλωση.

Θεωρώ ότι πρέπει να πάμε έστω και με μια μικρή ευέλικτη ομάδα, η οποία θα αποτελέσει μία μαγιά για αρχή. Ευκαιρίες για να απλωθούμε θα έχουμε πολλές. Τα πράγματα συνεχώς εξελίσσονται και προχωράνε και το κίνημα των εργαζομένων γιγαντώνεται. Η ανάγκη αυτή θα ριζώσει και στον ΟΤΕ!

Αναστασία Μουστάκα