Εκδηλώσεις ΚΕΕΡΦΑ - ΟΧΙ στο τείχος του αίσχους

Την Τετάρτη 16/2 έγινε εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ στο Αιγάλεω. “Στην εκδήλωση ομιλητές ήταν ο Γιάννης Σηφακάκης από την ΚΕΕΡΦΑ και ο Παντελής Βαϊνάς αιρετός στα ΚΥΣΠΕ”, μας είπε η Νίκη Παπαδοπούλου. “Την εκδήλωση άνοιξε ο Π. Βαϊνάς , οποίος περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία , τα κλεισίματα και τις συγχωνεύσεις που θέλει να περάσει η Διαμαντοπούλου. Τόνισε ότι στο Αιγάλεω υπάρχουν δυο σχολεία από τα οποία το ένα έχει μόνο μετανάστες και το άλλο μόνο έλληνες μαθητές, μια ρατσιστική διάκριση την οποία πρέπει να παλέψουμε. Έλληνες και μετανάστες μαθητές μπορούν να πηγαίνουν μαζί στο σχολείο, δεν δημιουργούν κανένα πρόβλημα όπως θέλει να μας πείσει η κυβέρνηση.

Η συζήτηση που έγινε στη συνέχεια επικεντρώθηκε στην στάση της αριστεράς για το θέμα του ρατσισμού και το μεταναστευτικό και αν υπάρχει πράγματι φασιστική απειλή. Η συγκρότηση Κίνησης ΕΕΡΦΑ στο Αιγάλεω αλλά και σε κάθε γειτονιά είναι απαραίτητη για δύο λόγους. Πρώτον να παρέμβει στη γειτονιά και να πείσει τον κόσμο ότι έλληνες και μετανάστες εργάτες για να νικήσουμε πρέπει να παλέψουμε μαζί με απεργίες διαρκείας και δεύτερον να ενισχύσει την οργάνωση των ίδιων των μεταναστών. Είναι η ώρα να συνδεθούν δάσκαλοι, καθηγητές, μαθητές, οι απεργοί στις συγκοινωνίες, ντόπιοι και μετανάστες εργάτες στην πάλη εναντία στο μνημόνιο και το καπιταλιστικό σύστημα. Κάνουμε την αρχή στις 23/2 με την πρώτη πανεργατική απεργία του 2011 για να ξεδιπλώσουμε το απεργιακό κύμα παντού”.

Αμπελόκηποι

“Την Πέμπτη 17/2 πραγματοποιήθηκε η αντιρατσιστική εκδήλωση της τοπικής επιτροπής της ΚΕΕΡΦΑ στους Αμπελόκηπους”, μας είπε η Μαρία Πετροχείλου, “Ομιλητής εκ μέρους της ΚΕΕΡΦΑ ήταν ο Πέτρος Κώσταντίνου όπου στην τοποθέτηση του αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες που έρχονται στην Ελλάδα αφού από το 2008 και μετά έχει απαγορευτεί οποιαδήποτε διαδικασία νομιμοποίησης και η απόδοση ασύλου γίνεται με το σταγονόμετρο, αλλά και στην μάχη που χρειάζεται να δώσουμε στις γειτονιές απέναντι στη Χρυσή Αυγή.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Τάκης Ζώτος, δικηγόρος ο οποίος τόνισε την ανάγκη να αντιμετωπίζεις τους μετανάστες ως κομμάτι της εργατικής τάξης, κάτι που περνάει μέσα από την προσπάθεια ένταξής τους στα σωματεία. Μια τέτοια διαδικασία γεμίζει αυτοπεποίθηση τους ίδιους για να παλέψουν με καλύτερους όρους την νομιμοποίηση τους. Τελευταίος ομιλητής ήταν ο Ντιονγκ εκ μέρους της Ένωσης Μεταναστών Εργατών όπου αναφέρθηκε στα αιτήματα των μεταναστών και στην ανάγκη για μαζική παρουσία της Ένωσης στην απεργία στις 23/2 μαζί με όλους τους απεργούς. Η συζήτηση κατέληξε με προτάσεις για το πώς οργανώνουμε τη συνέχεια δηλαδή το τριήμερο αντιρατσιστικής δράσης 19-21/3”.

Σύσκεψη Δημοτικών Κινήσεων, Αντιρατσιστικών οργανώσεων, σωματείων και φορέων έγινε με πρωτοβουλία του Ανοιχτού Σχολείου Μεταναστών Πειραιά, την Πέμπτη 17/2 στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά. Η σύσκεψη ήταν η συνέχεια της επιτυχημένης εκδήλωσης που διοργάνωσε το Σχολείο την Κυριακή 12/2 με ομιλητές τους εκπροσώπους των Αφγανών, Ιρανών, Παλαιστινίων και των 300 μεταναστών απεργών πείνας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν βουλευτές και δημοτικοί σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στον Πειραιά, συνδικαλιστές από το Εργατικό Κέντρο, μέλη της ΚΕΕΡΦΑ στον Πειραιά και τη Νίκαια, κ.α. Από τη μεριά του Σχολείου Μεταναστών έγινε ενημέρωση για την ομόφωνη ψήφιση ψηφίσματος υπέρ της νομιμοποίησης όλων των που μεταναστών που εργάζονται χρόνια στην Ελλάδα καθώς και η παροχή ασύλου σε όλους όσους το δικαιούνται, από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορυδαλλού. Από την μεριά της ΚΕΕΡΦΑ προτάθηκε η οργάνωση των δύο ημερομηνιών σταθμών για το αντιρατσιστικό κίνημα, 19 και 21 Μάρτη, καθώς και η συμμετοχή στην πανεργατική. Αποφασίστηκαν εξορμήσεις στα σχολεία, συμμετοχή στην πανεργατική της Τετάρτης 23/2, συνέχιση της προσπάθειας καταθέσεις ψηφισμάτων σε όλα τα Δ.Σ. των Δήμων του Πειραιά, επαφές με την ΕΛΜΕ καθώς και δίωρη εκπομπή στο Κανάλι 1 του Πειραιά.