Εργατικό κίνημα
ΕΥΑΘ: Ενάντια στην ιδιωτικοποίηση

Ανακοίνωση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ και της ΕΥΔΑΠ εξέδωσε το σωματείο εργαζόμενων της ΕΥΑΘ μετά την απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ που αναφέρει πως ξεκινάει η αναζήτηση συμβούλων για την αποκρατικοποίηση των δύο εταιριών.

Oι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ αναφέρουν: “Ουσιαστικά η ανακοίνωση αυτή ήρθε να αδειάσει -για άλλη μια φορά- τα κυβερνητικά στελέχη που τόσο καιρό δήλωναν ότι δεν θα προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση και ότι θα υπάρξει «δημόσιος έλεγχος»”.

Και στη συνέχεια προσθέτουν: “Η αμηχανία βρίσκεται σε αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις και όχι στο κίνημα, όχι σε εμάς.  Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας όπως κάνουμε εδώ και σχεδόν μία δεκαετία, και έχουμε μάθει να ζούμε με την βεβαιότητα ότι το νερό θα είναι πάντα στο στόχαστρο των πολυεθνικών και των υποστηρικτών τους. Μαθαίνουμε από αυτούς και μαθαίνουν από εμάς, και ξέρουν πολύ καλά ότι θα είμαστε πάντα εδώ, δημιουργώντας μια αφιλόξενη περιοχή για τις «επενδύσεις» τους. Ο αγώνας ο δικός τους λοιπόν είναι να δημιουργήσουν τις ιδανικές συνθήκες –μέσω των τοπικών κυβερνήσεων- ώστε να μπορέσουν να πετύχουν τον σκοπό τους”.