Εργατικό κίνημα
Ιδιωτική Υγεία

Η απεργία στην ιδιωτική υγεία την Τρίτη 25 Απρίλη ήταν πετυχημένη. Πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην Ευρωκλινική όπου εκκρεμεί η απόφαση για τις απολύσεις των δύο συνδικαλιστών εκεί και ακολούθησε συγκέντρωση στο Εφετείο. Εκεί γινόταν η δίκη, τα ασφαλιστικά μέτρα για να μην εφαρμοστεί η διαιτητική απόφαση για την κλαδική συλλογική σύμβαση. 

Η εκτίμηση από τους εργαζόμενους και τους συνδικαλιστές του κλάδου είναι ότι η απόφαση θα καθυστερήσει. Στη διαδικασία της δίκης η πλευρά της εργοδοσίας χρησιμοποίησε άλλη μία φορά την πρόφαση ότι ο ΕΟΠΥΥ καθυστερεί τις πληρωμές του. Άρα δεν έχουν αυτοί το φταίξιμο για τις εργασιακές συνθήκες που επικρατούν στον κλάδο. Η εκτίμηση είναι ότι για να βγει η απόφαση θα πάρει 6 με 8 μήνες από το Εφετείο, από το Τριμελές. Όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου καταλαβαίνουν ότι χρειάζεται να υπάρξει απεργιακή κλιμάκωση για να αντιμετωπίσουμε και τις μνημονιακές πολιτικές και για να κερδίσουμε συλλογική σύμβαση εργασίας. 

Σε αυτή την κατεύθυνση εν όψει της Πρωτομαγιάς και της Πανεργατικής Απεργίας ενάντια στη συμφωνία για το 4ο Μνημόνιο, κάναμε εξόρμηση το Σάββατο 29 Απρίλη στο Ιατρικό στο Μαρούσι που είχε συμμετοχή και από εργαζόμενους στην ιδιωτική υγεία και από εργαζόμενους στην δημόσια υγεία. Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε απεργιακά.