Εργατικό κίνημα
Με την Εργατική Αλληλεγγύη σε κάθε χώρο για την επιτυχία της 17 Μάη

Η Εργατική Αλληλεγγύη δίνει τη μάχη της οργάνωσης της Γενικής Απεργίας στις 17 Μάη με εξορμήσεις και περιοδείες στους χώρους δουλειάς πανελλαδικά. 

Η Ευγενία Β. μας μίλησε για την εξόρμηση στο Δήμο Κερατσινίου: «Κάναμε εξόρμηση την Τετάρτη 3/5. Στο δήμο υπάρχει πολύς αριστερός κόσμος που δουλεύει και έχουμε σχέση μαζί του. Όλοι μας έλεγαν ότι η απεργία είναι αναγκαία, αλλά οι περισσότεροι μας τόνιζαν ότι χρειάζεται συνέχεια με κλιμάκωση για να μην περάσει το νέο Μνημόνιο. Μαζί με το σύντροφο που δουλεύει στο χώρο και άλλους εργαζόμενους που συνεργαζόμαστε, έχουμε βάλει στόχο να κατέβουν οι εργαζόμενοι οργανωμένα με πανό στην απεργιακή διαδήλωση». 

Ο Γιώργος Κ. συμμετείχε στις εξορμήσεις στα νοσοκομεία Τζάνειο και Μεταξά τη Δευτέρα 8 Μάη. «Κάναμε παρέμβαση εν όψει της απεργίας και του Μαρξισμού στα δύο νοσοκομεία. Συζητήσαμε με πολύ κόσμο για την απεργία και το νέο Μνημόνιο. Οι εργαζόμενοι θέλουν να δώσουν τη μάχη και να απεργήσουν. Θα προσπαθήσουμε να οργανώσουμε και απεργιακή επιτροπή για να δουλέψουμε το κατέβασμα στην απεργία». 

Ανταπόκριση

Ο Βασίλης Μ. μας έστειλε την παρακάτω ανταπόκριση: «Στην Περιφέρεια Αττικής (παράρτημα μεταφορών) συμπίπτει ο καυτός αυτός μήνας με την προσπάθεια αγοράς νέου κτιρίου της Περιφέρειας δαπανώντας υψηλά ποσά κάτι που επίσης απασχολεί τους εργαζόμενους. Σε αυτή τη φάση η διάθεση για συμμετοχή στην απεργία είναι πολύ μεγαλύτερη από τις τελευταίες κινητοποιήσεις και στην τελική ευθεία για την απεργία το στοίχημα είναι μεγάλα ποσοστά συμμετοχής και στη διαδήλωση.

Στο Δημαρχείο Περιστερίου το ελπιδοφόρο ήταν ότι μετά από καιρό ο κόσμος ήταν ενημερωμένος και έτοιμος για την Πανεργατική Απεργία. Με αυτό τον τρόπο η συζήτηση πήγαινε κατευθείαν στο πώς μπορεί να γίνει κάτι οργανωμένα και στη συνέλευση του σωματείου που είναι την Τετάρτη (10/5).

Θα δώσουμε τη μάχη και στη συνέλευση ώστε να κινηθεί το σωματείο παραμερίζοντας την εργοδοτική του ηγεσία που συνηθίζει να πίνει καφέ με το δήμαρχο αντί να οργανώνει τον κόσμο. Με αρκετό κόσμο συζητήσαμε για το βήμα της Πρωτομαγιάς προς έναν πανεργατικό ξεσηκωμό, ενώ το γεγονός ότι τις τελευταίες δυο εβδομάδες δυο εργαζόμενοι έκλεισαν τη συμμετοχή τους στο φεστιβάλ του Μαρξισμού, προχωρούσε την κουβέντα για την εναλλακτική πιο γρήγορα. Στην Περιφέρεια δόθηκαν 2 φύλλα της Εργατικής Αλληλεγγύης και 1 τεύχος του περιοδικού Σοσιαλισμός από τα Κάτω, ενώ στο δημαρχείο 3 φύλλα της εφημερίδας».

H Μαίρη Γ. μας είπε για την εξόρμηση στην ΕΡΤ: «Πήγαμε την Τετάρτη 3 Μάη και ανοίξαμε το θέμα της απεργίας σε όλους τους εργαζόμενους. Υπήρχε θετική αντιμετώπιση και δώσαμε 8 φύλλα της Εργατικής Αλληλεγγύης. Θα κάνουμε νέα εξόρμηση την Τετάρτη 10/5, θα πάμε και στο σωματείο για να οργανώσουμε μαζί την απεργία και να υπάρξει μαζική συμμετοχή».  

Ο Σωκράτης Τ. ήταν στο συνεργείο που έκανε εξόρμηση στο ΥΠΕΧΩΔΕ: «Πήγαμε τη Δευτέρα 8 Μάη στα δύο κτίρια του ΥΠΕΧΩΔΕ στο κέντρο. Ενημερώναμε για την απεργία στις 17 Μάη και για το τετραήμερο του Μαρξισμού. Κάποιοι εργαζόμενοι δεν ήξεραν για την απεργία αφού δεν είχε γίνει περιοδεία από το σωματείο. Άλλοι μας έλεγαν ότι δεν φτάνει μια μέρα απεργία κι ότι χρειάζεται παραπάνω. Πολλοί είπαν ότι θα συμμετέχουν. Δώσαμε τρία φύλλα της εφημερίδας και δύο τεύχη του περιοδικού Σοσιαλισμός από τα Κάτω». 

Την εικόνα από την εξόρμηση στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης μας έδωσε ο Ευκλείδης Μ.: «Κάνουμε σταθερή παρέμβαση στο χώρο των Δικαστηρίων, αλλά τώρα πολλοί μας έλεγαν ότι αυτή η απεργία πρέπει να φανεί, να παραλύσει ο χώρος, να μην δικάζονται καθόλου υποθέσεις. Δώσαμε 9 φύλλα της εφημερίδας, ανοίξαμε την πολιτική συζήτηση για ό, τι κάνουμε και θα ξαναπάμε τουλάχιστον μία φορά πριν την απεργία».  

Στο Ηράκλειο εξόρμηση έγινε στη ΔΕΗ στο Γιόφυρο την Πέμπτη 4 Μάη. Ο Κώστας Γ. μας είπε: «Ενημερώναμε τους εργαζόμενους για την απεργία και για την εκδήλωση που είχαμε για τα 50 χρόνια από τη Χούντα. Η συζήτηση απλώθηκε γύρω από τον κίνδυνο ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και πολλοί εργαζόμενοι έκαναν κριτική στο σωματείο τους ότι δεν κινείται. Δώσαμε 3 εφημερίδες και ένα περιοδικό, ενώ ετοιμάζουμε νέα εξόρμηση με τα νέα υλικά για την απεργία».