Εργατικό κίνημα
Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας: Επιτυχία της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Στις εκλογές της Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας για το 18ο συνέδριο της ΟΛΜΕ κατεβήκαμε με ένα ενωτικό σχήμα (ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στη Γ΄ ΕΛΜΕ) που περιλαμβάνει τις Παρεμβάσεις, όσους διαχωρίστηκαν από  τις ΣΥΝΕΚ,  την ΑΡΕΝ  και ανεξάρτητους εκπαιδευτικούς. Διπλασιάσαμε τα ποσοστά μας από το προηγούμενο συνέδριο και βγάλαμε έναν σύνεδρο.  

Τα αποτελέσματα των εκλογών δικαιώνουν την πρωτοβουλία της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ να κατέβει ενιαιομετωπικά στην εκλογική αναμέτρηση και αναδεικνύουν ως πρωταρχική την ανάγκη ενιαιομετωπικής δράσης όλης της Αριστεράς απέναντι στις μνημονιακές πολιτικές. 

Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στη Γ΄ ΕΛΜΕ θα συνεχίσει να αγωνίζεται στο πλευρό κάθε συναδέλφου και θα συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις στη συγκρότηση ενός δυνατού μετώπου ρήξης και ανατροπής σε κοινωνικό και συνδικαλιστικό επίπεδο. 

Το επόμενο βήμα είναι η πανεργατική στις 17 Μάη. Οι εκπαιδευτικοί θα διαδηλώσουν μαζί με όλους τους εργαζόμενους για τη διεκδίκηση των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων τους, για την ανατροπή της πολιτικής Κυβέρνησης-ΕΕ- ΔΝΤ.  

Γεωργία Κόφφα

• Τα αποτελέσματα αναλυτικά (σε παρένθεση τα αποτελέσματα για το προηγούμενο συνέδριο): Ψήφισαν 607, έγκυρα 582 (556, 546). Πήραν: ΣΥΝΕΚ 229 ψήφους και 3 αντιπροσώπους (273 και 3), ΔΑΚΕ 162 ψήφους και 2 αντιπροσώπους (139 και 2), ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ 102 ψήφους και 1 αντιπρόσωπο (Παρεμβάσεις 54 ψήφους), ΠΑΜΕ 89 ψήφους (81 ψήφους και 1 αντιπρόσωπο).