Εκπαίδευση και Νεολαία
Φοιτητικές εκλογές: Ψήφο για δυνατή ΕΑΑΚ

Λίγες μέρες μετά την ψήφιση του 4ου μνημονίου οι φοιτητικές εκλογές μπορούν να δώσουν μια πρώτη απάντηση πως, παρά την προσπάθεια να παρουσιάζεται μια εικόνα συναίνεσης, οι φοιτητές συνεχίζουν να στρέφονται αριστερά. 

Διεκδικούμε πως σε όλες τις σχολές θα δυναμώσουν τα ΕΑΑΚ για να συνεχίσουμε ξεκινημένες μάχες για αύξηση στη χρηματοδότηση των σχολών και προσλήψεις προσωπικού, για την κατάργηση του ενοικίου στις εστίες και δωμάτια για όλους, για να ενταχθούν οι πρόσφυγες στις πόλεις μας. 

Στην Ιατρική βγήκαμε μπροστά για να συνδέσουμε τα αιτήματα της χρηματοδότησης και των προσλήψεων με τη μάχη για να σώσουμε το ΕΣΥ, για δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους, με κέντρο πως οι απεργίες είναι αυτές που μπορούν να φέρουν νίκες. Φοιτητές της σχολής συμμετείχαν στο καραβάνι της υγείας και στην πανεργατική στις 17/5, παρόλο που η υπόλοιπη αριστερά έφτασε να μπλοκάρει ανοιχτά τις συλλογικές μας αποφάσεις. 

Έτσι ζητάμε από τους φοιτητές να στηρίξουν ΕΑΑΚ στις κάλπες, αλλά και να συσπειρωθούν μαζί μας για να δυναμώσει η προοπτική των αγώνων και της αντικαπιταλιστικής εναλλακτικής στο σύλλογό μας.

Λουίζα Γκίκα
Ιατρική Ιωαννίνων


Ηράκλειο

Το προηγούμενο διάστημα δώσαμε μάχες μέσα στο Πανεπιστήμιο σε συνεργασία με όλες τις δυνάμεις του κινήματος και με την υπόλοιπη Αριστερά, όπως η 18 Μάρτη, η δίκη των 12 φοιτητών, τα αντιπολεμικά συλλαλητήρια στη Σούδα, στη μάχη ενάντια στους φασίστες στο Ρέθυμνο, αλλά και σε κάθε νέα επίθεση που προσπαθούν να περάσουν στα πανεπιστήμια. 

Οι φοιτητές της ΕΑΑΚ βρεθήκαμε στην περιφρούρηση της απεργίας των Ναυτεργατών την Πέμπτη 18/5 δείχνοντας στην πράξη ότι η δυνατότητα για δυνάμωμα και των φοιτητικών αλλά και των εργατικών αγώνων βρίσκεται στη σύνδεση. Γι’ αυτό στηρίζουμε-ψηφίζουμε ΕΑΑΚ για να μεγαλώσει η αντικαπιταλιστική Αριστερά μέσα στα πανεπιστήμια.

Αλέξανδρος Παπαϊωάννου
Φυσικό Ηρακλείου


Βόλος

Η πανεργατική απεργία στο Βόλο έδειξε τη διάθεση για αγώνα των φοιτητών της Ειδικής Αγωγής και όχι μόνο. 

Μαζί με τους καθηγητές, οι φοιτητές ζητάνε μόνιμους και μαζικούς διορισμούς. Οι φοιτητές, που αρχικά έβλεπαν τον αγώνα αυτό πιο συντεχνιακά, μέσα από τη συμμετοχή τους στις μάχες έχουν καταλάβει την αναγκαιότητα να συνδεθούν με το εργατικό κίνημα. Έτσι, με την παρέμβαση της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στα πανεπιστήμια οργανώθηκαν για να διαδηλώσουν κόντρα στο 4ο μνημόνιο πλάι με τους εργαζόμενους. 

Φέτος η ΕΑΑΚ Βόλου κατεβαίνει στις εκλογές σε 3 νέες σχολές (ΕΑ - ΕΑΑΚ Resistance, Παιδαγωγικό - ΕΑΑΚ Anticapitalista, Ηλεκτρολόγοι - ΡΕΥΜΑ ΕΑΑΚ) κι αυτό είναι το αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς μέσα στα πανεπιστήμια. 

Από την οργάνωση του μεγάλου συλλαλητηρίου στις 18 Μάρτη μέχρι και τη συμμετοχή των φοιτητών στην πρωτομαγιάτικη και την πανεργατική απεργία, γίνεται φανερό πως στις εκλογές έχουμε τη δυνατότητα να στείλουμε το μήνυμα ότι η νεολαία παλεύει για την αριστερή εναλλακτική. 

Κωνσταντίνα Χήρα
Τμήμα Ειδικής Αγωγής

Θεσσαλονίκη

Ως ΑΝΑΡΠΑ ΕΑΑΚ στο Αγγλικό, μέσα από τις παρεμβάσεις μας, έχουμε ανοίξει τη μάχη για να μπουν τα προσφυγόπουλα σε σχολεία και πανεπιστήμια και να ανοίξουν οι πόλεις για τους πρόσφυγες. 

Η αντικαπιταλιστική αριστερά στις σχολές οργανώνει την κοινή πάλη εργατών και φοιτητών ενάντια στις μνημονιακές επιθέσεις. Επίσης, διοργανώσαμε έκθεση φωτογραφίας για τα 100 χρόνια της Ρωσικής επανάστασης και έκθεση βιβλίων από το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο. 

Σε αυτές τις εκλογές προχωράμε δυνατά και αγωνιστικά για να σπάσουμε την αυτοδυναμία της Δ.Α.Π, των εκπροσώπων των μνημονίων μέσα στις σχολές μας και να δυναμώσουμε την αντικαπιταλιστική αριστερά.

Ιωάννα Κουκούδη
Αγγλική Φιλολογία

Πάτρα

Ερχόμαστε από μια περίοδο γεμάτη μάχες όπως αυτές ενάντια στην υποχρηματοδότηση, ενάντια στην είσοδο επιχειρήσεων και εταιριών μέσα στις σχολές μας αλλά και τη διεκδίκηση για παροχή δωρεάν μετακινήσεων και μέριμνας για όλους. 

Η ΕΑΑΚ έπαιξε βασικό ρόλο σε όλες αυτές τις μάχες με την συνεχή προσπάθεια ενδυνάμωσης των γενικών μας συνελεύσεων και τη σύνδεση όλων αυτών με την πάλη ενάντια στα μνημόνια, τους φασίστες και το σύστημα που τα γεννά. 

Η δυναμική παρουσία μας σε τρεις πολύ καθοριστικές κινητοποιήσεις, το Καραβάνι της Υγείας 3 Νοέμβρη, την 18 Μάρτη και την Πανεργατική στις 17 Μάη είναι τρανά παραδείγματα ότι οι φοιτητές παλεύουν μαζί με τους εργάτες και θα νικήσουν. 

Γαρυφαλλένια Κατσιγιάννη 
Θεατρικών Σπουδών 

ΤΕΙ Αθήνας

Ως Γραφίδα έχουμε κάνει πολλή δουλειά μέσα στη χρονιά για να οργανώσουμε τις γενικές συνελεύσεις και μέσα απ’ αυτές να κερδίσουμε ουσιαστικά τη συμμετοχή του Σπουδαστικού Συλλόγου στις απεργίες στο πλευρό των εργαζομένων και σε άλλες μεγάλες κινητοποιήσεις, όπως η αντιφασιστική της 18 Μάρτη.

Η σχολή μας (ΣΓΤΚΣ) είναι μια κόκκινη σχολή, δηλαδή υπάρχουν μόνο αριστερές παρατάξεις. Δεν είναι δεδομένο όμως ότι το ΔΣ αξιοποιεί τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες του ΤΕΙ σε όλες τις μάχες. 

Στόχος μας, λοιπόν, είναι να σπάσουμε την αυτοδυναμία των παρατάξεων που δεν βάζουν σε κίνηση τη νεολαία και να αναδείξουμε ότι η μόνη προοπτική βρίσκεται στην αντικαπιταλιστική επαναστατική αριστερά. Όχι ως αντιπρόσωπο του φοιτητικού κινήματος αλλά ως δύναμη που θα δίνει τη δυνατότητα στους συλλόγους να οργανώνονται μέσα από τις γενικές συνελεύσεις τους. 

Στη δύναμη που θα συζητά και θα παλεύει για όλα τα ζητήματα, μέχρι και τη διαγραφή του χρέους, και το συντονισμό με το παγκόσμιο εργατικό κίνημα που βρίσκεται σε αναβρασμό σήμερα.  

Αργύρης Σκούρτης
ΣΓΤΚΣ Αθήνας
 
Φοιτητές του ΤΕΙ Αθήνας στην Πανεργατική 17/5

Στις φοιτητικές εκλογές στηρίζουμε ψηφίζουμε

ΑΘΗΝΑ
Νομική - ΑΝΤΙΝΟΜΙΑ
Πολιτικό Νομικής – ΡΑΣ
Πάντειο - ΑΝΑΣΑ
ΑΣΚΤ - ΑΡΚΑΣ
ΕΜΠ Ηλεκτρολόγων - ΑΝΑΦΗ
Ιατρική - Ενωτική πρωτοβουλία ΑΡΙΣ-ΠΑΦ
Φιλοσοφική - Ενωτική πρωτοβουλία ΣΑΦ -ΚΑΡΦΙ
Μαθηματικό - ΑΕΠ
Χημικό - ΑΣΥΧ
ΤΕΙ Αθήνας ΣΔΟ - ΚΡΑΧ
ΤΕΙ Αθήνας ΣΕΥΠ - ΑΝΑΡΣΥΠ
ΤΕΙ Αθήνας ΣΤΕΦ - ΑΡΠΑ
ΤΕΙ Αθήνας ΣΓΤΚΣ - Γραφίδα
ΤΕΙ Αθήνας ΣΤΕΤΡΟΔ - ΑΝΑΣΤΡΟΦΟΙ
ΤΕΙ Πειραιά ΣΤΕΦ - ΜΑΡΚΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΑΠΘ Nομική - CONTRA LEGEM
ΑΠΘ Αγγλικό - ΑΝΑΡΠΑ
ΑΠΘ Κινηματογράφου - ΕΑΑΚ
ΑΠΘ Πολιτικών Επιστημών - ΕΑΑΚ
Πολυτεχνείο Χημικών Μηχανικών - ΣΧΗΜΑ

ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Ιατρική - RESISTANCE
Χημικό - ΚΑΤΑΛΥΤΗΣ
Πληροφορική - RAM
ΠΤΕΤ - ΚΡΑΦΤ
Οικονομικό - ANTICAPITALISTA

BΟΛΟΣ
Πολυτεχνείο Αρχιτεκτονική - CAMERA OBSCURA
Θόλος Παιδαγωγικό Ειδικής Αγωγής - ΕΑΑΚ ΘΟΛΟΥ
Θόλος Παιδαγωγικό - ΕΑΑΚ ΘΟΛΟΥ
Θόλος Δίκτυα - ΡΕΥΜΑ
Θόλος Ιστορικό-Αρχαιολογικό - ΕΑΑΚ ΘΟΛΟΥ

ΛΑΡΙΣΑ
Ιατρική - RESISTENCIA

ΠΑΤΡΑ
Χημικό - ΚΑΤΑΛΥΣΗ
Ιατρική - ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Οικονομικό - ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ
Θεατρικών Σπουδών - ΘΕΑΑΜΑ

ΡΕΘΥΜΝΟ
Κοινωνιολογία - ΑΕΠ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ιατρική - ΚΑΡΦΙ
Βιολογικό - ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΤΡΟΦΗ ΕΛΙΚΑ
Φυσικό - ΕΝΤΡΟΠΙΑ
CSD - REVOLUTIONAIRE