Εργατικό κίνημα
Moυσικοί Παραγωγοί ΕΡΤ

Σε εξέλιξη είναι επίθεση της Διοίκησης της ΕΡΤ στους μουσικούς παραγωγούς της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης. Σε τουλάχιστον 10 εργαζόμενους στη μουσική παραγωγή έφτασαν χαρτιά που τους ανακοίνωναν περικοπή μισθού, καθώς η διοίκηση τους κατηγορεί ότι δεν συμπλήρωσαν το 8ωρό τους. 

Οι μουσικοί παραγωγοί θεωρούν ότι η ειδικότητά τους έχει στοχοποιηθεί. Αυτό άλλωστε συνέβαινε και πριν το κλείσιμο της ΕΡΤ, ήδη από το 2000. Η Διοίκηση, παρόλο που δεν το παραδέχεται, αξιοποίησε τα μηχανήματα εισόδου-εξόδου για να ταυτοποιήσει ποιος και τι ώρα μπήκε και έφυγε από το κτίριο. 

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι κάτι τέτοιο είναι παράνομο αφού αυτά τα μηχανήματα έχουν μπει για ασφάλεια κι όχι για να λειτουργούν για το «χτύπημα της κάρτας». Κανένας από τη Διοίκηση δεν έχει πάρει την ευθύνη για αυτή την εξέλιξη. 

Οι μουσικοί παραγωγοί θεωρούν ότι η απόδοση χαρτιών είναι η κλιμάκωση καλυμμένων παρατηρήσεων ή απειλών που υπήρχαν το αμέσως προηγούμενο διάστημα, λίγο μετά το άνοιγμα της ΕΡΤ. 

Χαρακτηριστικά αναφέρουν ως παράδειγμα ότι ένας μουσικός παραγωγός μπορεί να έχει ωράριο από τις 2-10, αλλά η εκπομπή του να τελειώνει 9. Μετά από 7 ώρες με ακουστικά ή δουλειά μέσα στο στούντιο, δεν είναι σε θέση να κάνει οτιδήποτε. Κάτω από την πίεση της Διοίκησης, τώρα περιμένει να περάσει η ώρα για να φύγει.