Βιβλία
Έκθεση βιβλίου

Τη νέα του έκδοση “Η Μόσχα του Λένιν” του Αλφρέντ Ροσμέρ θα παρουσιάσει το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο το Σάββατο 10 Ιούνη. Η παρουσίαση θα γίνει στο Θεατράκι-Πάρκο Μνημείου Ολοκαυτώματος, 8.30μμ με 10μμ, στα πλαίσια της Γιορτής Βιβλίου που διεξάγεται στον πεζόδρομο του Θησείου και θα διαρκέσει μέχρι την Κυιρακή 11 Ιούνη.

Την παρουσίαση θα κάνουν ο Άλκης Ρήγος, καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, η Δήμητρα Κυρίλου, μεταφράστρια του βιβλίου και ο Κώστας Πίττας, υπεύθυνος του Μαρξιστικού Βιβλιοπωλείου.

“Το γεγονός ότι η έκθεση είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Ρώσικη Επανάσταση κάνει τις εκδόσεις που αναφέρονται σε αυτή να βρίσκονται στο κέντρο του ενδιαφέροντος”, μας είπε ο Κ. Πίττας, “Είναι κάτι που το είδαμε στο Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο, στις πωλήσεις των νέων μας βιβλίων «Έτος ένα της Ρώσικης Επανάστασης» του Βίκτορ Σερζ και «Η Μόσχα του Λένιν» του Αλφρέντ Ροσμέρ. Γενικά η πρώτη βδομάδα της έκθεσης ήταν γεμάτη πολιτική συζήτηση με τον κόσμο που στεκόταν στο περίπτερό μας. Μετά τις εκδόσεις για τη Ρώσικη, αυτό που τράβηξε περισσότερο την προσοχή ήταν το βιβλίο “Χιλή 1972-1973, η τραγωδία του κοινοβουλευτικού δρόμου” καθώς και το περιοδικό Σοσιαλισμός από τα κάτω, δείχνοντας τη μεγάλη ανάγκη για απαντήσεις στην αποτυχία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Το περίπτερο του ΜΒ είναι στο Νο 8, δίπλα στο σταθμό του ΗΣΑΠ”.