Εργατικό κίνημα
ΟΣΕ: Πετυχημένες οι συνελεύσεις

Πετυχημένες ήταν οι συνελεύσεις που οργάνωσαν οι μηχανοδηγοί του ΟΣΕ με πρωτοβουλία του σωματείου τους (Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Ελξης, ΠΕΠΕ) σε μια σειρά πόλεις, ενώ τις επόμενες μέρες γίνονται και οι δύο τελευταίες σε Κιάτο και Πάτρα. 

Ο Κώστας Γενιδούνιας, πρόεδρος του σωματείου μας είπε: «Κάθε χρόνο κάνουμε συνελεύσεις απολογισμού των πεπραγμένων του σωματείου. Οι φετινές συνελεύσεις είχαν μεγάλη συμμετοχή και αυτή είναι η επιτυχία του σωματείου. Στη συνέλευση στου Ρέντη (σ.σ. έγινε τη Δευτέρα 12 Ιούνη) συμμετείχαν 70 μηχανοδηγοί, συμμετοχή που ξεπερνάει το 80%. Υπερψηφίστηκε ο απολογισμός της δράσης του σωματείου παρά την αντίθεση των ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ. Προηγήθηκαν συνελεύσεις σε Αλεξανδρούπολη, Δράμα, Θεσσαλονίκη, Βόλο, Λάρισα και Λιανοκλάδι, ενώ θα γίνουν οι τελευταίες σε Κιάτο και Πάτρα. Πριν τη συνέλευση κρεμάσαμε πανό που έλεγε ‘’Αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές, εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές’’. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας και ενάντια στην ιδιωτική εταιρία που έρχεται. Μετά τη συνάντηση που έχουμε με τον Σπίρτζη, θα βγάλουμε συγκεκριμένο πρόγραμμα, σκεφτόμαστε να οργανώσουμε μια ημερίδα». 

Θυμίζουμε ότι οι μηχανοδηγοί είχαν προχωρήσει σε 24ωρη απεργία την 1η του Ιούνη ενάντια στη διάλυση του σιδηρόδρομου στην πορεία προς την ιδιωτικοποίησή του.