ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Την χρονιά 2007- 2008 έγιναν μια σειρά από διαδηλώσεις ενάντια στην κατασκευή ΧΥΤΑ στο Καρβουνάρι Θεσπρωτίας τόσο στο ίδιο το χωριό με κατάληψη του χώρου κατασκευής όσο και στην Ηγουμενίτσα. Σε μία από αυτές στις 30/1/08 η πορεία πέρασε μπροστά από το γραφείο του τότε υφυπουργού οικονομίας Μπέζα, στο οποίο σύμφωνα με το κατηγορητήριο σημειώθηκαν φθορές με αποτέλεσμα την σύλληψη 5 διαδηλωτών και της απόδοσης κατηγοριών για βία κατά πολιτικού κόμματος και διακεκριμένη φθορά από κοινού.

Στη συγκέντρωση καλούν ο Σύλλογος Φοιτητών ΤΕΙ Ηγουμενίτσας, η ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας, η «Θεσπρωτία της αντίστασης και του αγώνα», η Πρωτοβουλία Εργαζομένων και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ .

Αντιρατσιστική διαδήλωση

Γύρω στα 400 άτομα συμμετείχανε στην αντιρατσιστική διαδήλωση, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Μαρτίου στην Ηγουμενίτσα με την συμμετοχή αντιρατσιστών και από άλλες πόλεις, όπως τα Γιάννενα, την Κέρκυρα και την Άρτα.

Την διαδήλωση κάλεσε η επιτροπή αλληλεγγύης στους μετανάστες, με αφορμή τα ρατσιστικά προγκρόμ της αστυνομίας και τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης των συλληφθέντων μεταναστών.

Στην κεφαλή της πορείας βρισκότανε το πανό της επιτροπής. Ακολουθούσαν οι αναρχικοί και το πανό της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Σε όλη τη διάρκεια της διαδήλωσης και παρά τις προκλήσεις από τα ΜΑΤ, δεν σταμάτησαν τα αντιρατσιστικά συνθήματα υπέρ της νομιμοποίησης των μεταναστών.

Φίλιππος Κυρίτσης