Εκλογές στην ΕΜΔΥΔΑΣ. Στηρίζουμε - ψηφίζουμε Συσπείρωση Αριστερών Μηχανικών (ΣΑΜ)

Αυτές οι εκλογές γίνονται σε μια κρίσιμη στιγμή για τους μηχανικούς του δημοσίου, που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις ενάντια στο πρόγραμμα σταθερότητας της κυβέρνησης που σημαίνει ριζική μείωση των μισθών τους - πάγωμα των βασικών μισθών, περικοπή του επιδόματος 7 τοις χιλίοις, των χωρικών επιδομάτων και του 14ου μισθού. Ήδη, η έκτακτη γενική συνέλευση στις 30 Μάρτη αποφάσισε κλιμάκωση των αγώνων με 48ωρη απεργία το τελευταίο δεκαήμερο του Απρίλη.

Μπροστά σε αυτούς τους αγώνες έχει μεγάλη σημασία η ενίσχυση της Συσπείρωσης Αριστερών Μηχανικών στις εκλογές. Η Συσπείρωση έχει παίξει κεντρικό ρόλο τα προηγούμενα δυο χρόνια σε όλη τη δράση της ΕΜΔΥΔΑΣ. Τα μέλη της βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή όλων των κινητοποιήσεων, από τα μπλοκαρίσματα δημοπρασιών μέχρι την οργάνωση των στάσεων εργασίας, των απεργιών και των πανεργατικών συλλαλητήριων. Με πρωτοβουλία της ΣΑΜ δημιουργήθηκε απεργιακή επιτροπή και ενεργοποιήθηκε το απεργιακό ταμείο της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής, αλλά και ύστερα από δική της πρόταση αποφασίστηκε η 48ωρη απεργία τον Απρίλη. Στα δυο χρόνια που πέρασαν από τις προηγούμενες εκλογές, με προτάσεις και ψηφίσματα της ΣΑΜ, η ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής στήριξε αντιπολεμικά και αντιρατσιστικά συλλαλητήρια και συμπαραστάθηκε σε εργατικές κινητοποιήσεις, όπως της ΕΛΙΤ. Πριν ενάμιση χρόνο, πάλι με πρόταση της ΣΑΜ, η συνέλευση των μηχανικών του δημοσίου κατέβηκε στο Σύνταγμα για να δηλώσει την συμπαράστασή της στους εργάτες του Λαναρά που διαδήλωναν.

Η Εργατική Αλληλεγγύη στηρίζει τη Συσπείρωση Αριστερών Μηχανικών συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο για το ΔΣ με τους: Γκούμα Βαϊα, Πίττα Κώστα και Γκαργκάνα Πάνο. Επίσης, ο Κώτας Πίττας είναι υποψήφιος για τη ΔΕ του Τμήματος του τ. Υπ. Ανάπτυξης.

Οι εκλογές θα γίνουν στις 14 Απρίλη στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καβάφης» στην «Τεχνόπολις» στο Γκάζι από ώρα 8:00 ως 19:00.