Εμπρός για διαρκείας στα σχολεία

Οι τοπικές κινητοποιήσεις που γίνονται πανελλαδικά δείχνουν με τον καλύτερο τρόπο ότι σύμμαχοι των δασκάλων και των καθηγητών μπορούν να είναι χιλιάδες εργαζόμενοι γονείς και μαθητές. Η ΔΟΕ όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της μετά την Γενική Απεργία: «Καλεί τα Δ.Σ. των Συλλόγων Εκπαιδευτικών να πραγματοποιήσουν, μέχρι τις 11 του Μάρτη 2011, τακτικές ή έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις, προκειμένου να αποφασίσουν για την παραπέρα πορεία του κλάδου.

Προτείνει απεργιακή εβδομάδα μέσα στο Μάρτη που θα περιλαμβάνει απεργιακή κινητοποίηση, συλλαλητήρια, συνεντεύξεις τύπου, ενημερωτική καμπάνια καθώς και άλλες δράσεις για την ανάδειξη και προβολή των αιτημάτων του κλάδου. Συγκαλεί, στην Αθήνα την Ολομέλεια των Προέδρων της χώρας, τη Δευτέρα 14 του Μάρτη 2011 και ώρα 09:00 στο ξενοδοχείο Novotel, (Μιχ. Βόδα 4-6)προκειμένου να ληφθεί απόφαση για την παραπέρα πορεία».

Οι Γενικές Συνελεύσεις είναι η καλύτερη ευκαιρία για τον κόσμο που βρέθηκε στις απεργιακές συγκεντρώσεις πανελλαδικά να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Να συγκεκριμενοποιηθεί η απεργιακή εβδομάδα, να συγκροτηθούν απεργιακές επιτροπές σε κάθε ΕΛΜΕ που θα συντονίζονται σε κεντρικό επίπεδο, να εφαρμοστούν οι αποφάσεις παλιότερων διαδικασιών για απεργιακό ταμείο. Αυτά θα είναι τα καλύτερα βήματα για να υπάρξει μια πετυχημένη απεργιακή κινητοποίηση διαρκείας που θα τραβήξει σε κοινό αγώνα την ΟΛΜΕ, τις συγκοινωνίες, τους γιατρούς και όλα τα υπόλοιπα εργατικά κομμάτια για την συνολική ανατροπή των μέτρων κυβέρνησης και τρόικα.