Νέα από τους χώρους. Νέα 5μελής της ΕΙΝΑΠ στο Παίδων Αγία Σοφία

«Οι εκλογές αποτελούν από μόνες τους ένα γεγονός, καθώς δεν υπήρχε εδώ και χρόνια πενταμελής επιτροπή της ΕΙΝΑΠ στο νοσοκομείο Αγία Σοφία. Τελικά οι εκλογές, όχι μόνο έγιναν, αλλά είχαν και τη μαζική συμμετοχή των γιατρών του νοσοκομείου, με το αγωνιστικό κλίμα των τελευταίων μηνών να εκφράζεται και στην κάλπη με την ανάδειξη και τη σύνθεση της νέας πενταμελούς.

Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι κομμάτι των μεγάλων αλλαγών που συντελούνται μέσα στο νοσοκομειακό κίνημα όλο το τελευταίο διάστημα, όπως αναδείχτηκαν από τις εκλογές για το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ και το Συνέδριο της ΟΕΝΓΕ. Είναι συνέπεια της συγκεκριμένης προσπάθειας που έγινε στο Αγία Σοφία να οργανώσουμε τις μάχες των τελευταίων μηνών, τη συμμετοχή στην επίσχεση εργασίας, τις πανεργατικές απεργίες. Την Τετάρτη 24 Μαρτίου στη συνέλευση που οργανώσαμε δεν έπεφτε καρφίτσα, ήταν η μεγαλύτερη της δεκαετίας. Η συμμετοχή στο συντονιστικό αγώνα ήταν μαζικότατη και συνεχής. Καταφέραμε να περιφρουρήσουμε τον αγώνα, να κλείσουμε την εφημερία, μοιράσαμε προκηρύξεις στους γονείς και εισπράξαμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους, βγήκαμε στο δρόμο και διαδηλώσαμε. 

Η εμπλοκή πολλών συναδέλφων σε όλα αυτά τα βήματα εκφράστηκε και στις εκλογές. Η νεοεκλεγείσα πενταμελής μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο ώστε να οργανώσει ακόμα καλύτερα τις μάχες που έρχονται ξεκινώντας με τη συνέλευση της Πέμπτης του Πάσχα. Νοσοκομειακοί γιατροί, νοσηλευτές, όλοι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία να δώσουμε δυναμικά από κοινού τη μάχη ενάντια στη διάλυση των νοσοκομείων και του ΕΣΥ που φέρνουν οι περικοπές του Προγράμματος Σταθερότητας». 

Στην πενταμελή επιτροπή της ΕΙΝΑΠ εκλέχτηκαν η Αννα Καφούρου (113 ψήφους), η Βάντα Ζαχαριάδου (110 ψήφους), ο Ευγένιος Γουσέτης (93 ψήφους), η Αλεξάντρα Κλημεντοπούλου (89 ψήφους), ο Κώστας Καταραχιάς (74 ψήφους).