Δήμοι και Περιφέρειες
Ν. Ιωνία: Με αφορμή την μεγάλη επιτυχία της ποδοσφαιρικής ομάδας της Νέας Ιωνίας να προκριθεί στον τελικό της ΕΠΣΑ

ΣΥΜΜΑΧΙΑ-ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΝΟΜΑΡΧΙΑ (ομάδα Ν.Ιωνίας) 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΤΗΣ ΕΠΣΑ.

Με αφορμή την μεγάλη επιτυχία της ποδοσφαιρικής ομάδας της Νέας Ιωνίας να προκριθεί στον τελικό της ΕΠΣΑ την Μ.Τετάρτη με αντίπαλο τον Φωστήρα, αλλά και με τις σημαντικές παρουσίες των ομάδων της πόλης μας σε βόλεϊ και χάντμπολ,χρειάζεται κατά τη γνώμη μας μια προσέγγιση στα αθλητικά ζητήματα της περιοχής μας. Οι διαπιστώσεις μας είναι οι εξής:

1)Σε καμία περίπτωση η πόλη μας δεν ωφελήθηκε από την «κληρονομιά» τωνολυμπιακών αγώνων σε αθλητικές υποδομές ή σε περιβάλλον, αντίθετα κινδυνεύει το άλσος Βεϊκου και η ευρύτερη περιοχή από τα σχέδια των μεγαλοεργολάβων και των εταιριών. Οι οικονομικές επιπτώσεις των ολυμπιακών αγώνων (στους οποίους όσοι μεταγενέστερα ιδρύσαμε την Συμμαχία, ήμασταν αντίθετοι) παραμένουν βραχνάς που δύσκολα υποφέρεται. 

2)Ο αντίκτυπος της ανεπάρκειας των αθλητικών χώρων είναι ορατός, αφού τα παιδικά και εφηβικά τμήματα των ομάδων της πόλης μας σε όλα τα αθλήματα, περιπλανούνται σε ανοιχτά γήπεδα (εκτός φυσικά του ποδοσφαίρου) με προπονήσεις σε συνθήκες που θυμίζουν περασμένες δεκαετίες. Αλλά και τα κλειστά γήπεδα είναι πίσω από τις ανάγκες που υπάρχουν (π.χ. η δυσκολία φιλοξενίας επαρκούς αριθμού θεατών στοκλειστό της Δερκών).

3)Το γήπεδο ποδοσφαίρου φιλοξενεί συνεχώς τμήματα των ομάδων της περιοχής, είναι αθλητική «καρδιά» για την περιοχή, είναι ανοιχτό στους δημότες για μορφές ήπιας άσκησης, αλλά για ένα δήμο με τα πληθυσμιακά και γεωγραφικά δεδομένα της Ν.Ιωνίας δεν φτάνει.

4)Υπάρχει ακόμα ελπίδα για την περιοχή μας για χώρους πρασίνου και αναψυχής και για αθλητικές εγκαταστάσεις και αναφερόμαστε στα κλειστά εργοστάσια που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν κατά τέτοιο τρόπο.

5)Να διδαχθούμε από το παράδειγμα της γειτονικής μας «Θερμίδας» (περιοχή Ριζούπολης - Δήμος Αθηναίων) με τα καλά και με τα κακά στην αξιοποίηση αυτού του χώρου, που όμως προέκυψε μετά από σημαντικούς αγώνες των κατοίκων, ενάντια στο τραπεζικό κεφάλαιο που ήθελε να «καταπιεί» την έκταση. Ας ανησυχήσουμε και ας οργανωθούμε από τώρα και για τις «Θερμίδες» της περιοχής μας..

6)Δίνουμε τα δημόσια συγχαρητήριά μας στους ανθρώπους που αποτελούν την ραχοκοκαλιά των αθλητικών σωματείων της περιοχής και με οικονομική αιμορραγία, συνεχές τρέξιμο και δαπάνη χρόνου από την προσωπική - επαγγελματική - οικογενειακή τους ζωή, κρατούν ζωντανό το κύτταρο του ερασιτεχνικού αθλητισμού στην περιοχή.

7)Χρέος μας είναι να μην μείνουμε στις βιτρίνες και την ευφορία των επιτυχιών, αλλά να οργανώσουμε την επόμενη μέρα στην ποιότητα ζωής στην πόλη, μέρος της οποίας είναι και ο αθλητισμός, με λογική ελεύθερης και ασφαλούς πρόσβασης των κατοίκων και της νεολαίας στους αθλητικούς χώρους.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΤΟΠΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ ΤΗΝ Μ.ΤΕΤΑΡΤΗ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ