Εργατικό κίνημα
Ιδιωτική Υγεία: Όχι στις απολύσεις

Καταγγελία ενάντια στην εκδικητική απόλυση συνδικαλιστή στο Κέντρο Αποκατάστασης Φιλοκτήτης του ομίλου ΙΑΣΩ έβγαλε το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Γηροκομείων, Εργαστηρίων, Διαγνωστικών Κέντρων και συναφών χώρων. Επίσης, το επιχειρηματικό σωματείο έχει καλέσει Γενική Συνέλευση των εργαζόμενων του Φιλοκτήτη το Σάββατο 15 Ιούλη. 

Στην καταγγελία του το Σωματείο αναφέρει: «Την Παρασκευή 30/6/2017 ανακοινώθηκε, από την εργοδοσία της Κέντρου Αποκατάστασης Φιλοκτήτης (όμιλος ΙΑΣΩ), σε συνάδελφο, μέλος της Διοίκησης του επιχειρησιακού Σωματείου, ότι η σύμβαση εργασίας του, δεν θα ανανεωθεί, ανακοινώθηκε δηλαδή η απόλυσή του. Η απόλυση αυτή επιχειρείται, σε μια περίοδο, που η εντατικοποίηση της εργασίας έχει φτάσει στο απροχώρητο… 

 Η εργοδοσία της εταιρείας, για να μπορέσει να παγιώσει τις άθλιες συνθήκες εργασίας, καταφεύγει στην καταστολή, στην τρομοκρατία των εργαζομένων… Τους ενόχλησε η οργάνωση στο επιχειρησιακό σωματείο, η μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία της 17η Μάη, η διεκδίκηση δικαιωμάτων. Δίνουμε τη μάχη, μαζί με τους συναδέλφους, μαζί με τα μέλη της Διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου, να ακυρώσουμε την απόλυση, να σταματήσει η ομηρία των συμβάσεων ορισμένου χρόνου» .