Εργατικό κίνημα
Έκτακτοι αρχαιολόγοι: 48ωρη απεργία

Σε 48ωρη απεργία στις 6 και 7 Ιούλη προχώρησαν οι έκτακτοι αρχαιολόγοι στην Διεύθυνση Εθνικού Αρχαιοτήτων Μνημείου (ΔΕΑΜ) και στα σχετικά προγράμματα ψηφιοποίησης. Και τις δύο μέρες οργάνωσαν παραστάσεις διαμαρτυρίας στο υπουργείο Πολιτισμού, ενώ το απόγευμα της Παρασκευής 7 Ιούλη οργάνωσαν συγκέντρωση έξω από το Μουσείο της Ακρόπολης. 

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι διεκδικούν: «Την απρόσκοπτη συνέχιση του σημαντικού έργου της ψηφιοποίησης των κινητών μνημείων του ΥΠΠΟΑ και καμία απόλυση εργαζομένου. Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων σε όλους τους εργαζόμενους, χωρίς νέα καθυστέρηση, τηρώντας την κείμενη νομοθεσία. 

Να σταματήσει η καταπάτηση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Να μην παραγκωνίζεται και να μην απαξιώνεται η Αρχαιολογική Υπηρεσία, αλλά να διαφυλαχθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του Πολιτισμού με την εξασφάλιση επαρκούς κρατικού κονδυλίου. Όχι στην εργολαβοποίηση του Πολιτισμού, όχι στην εκποίηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Να μετατραπούν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων στο ΥΠΠΟΑ. Σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους».

Ψήφισμα συμπαράστασης εξέδωσε το Πανελλήνιο Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού ΥΠ.ΠΟ.