ΕΔΕΣΣΑ

Έγιναν ομιλίες από εκπροσώπους σωματείων (Δήμου Έδεσσας, Δημοτικών επιχειρήσεων, Ο.Σ.Ε., ΕΛΜΕ, Πρωτοβουλίας Γυναικών) και πορεία με συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου Έδεσσας. Η επιλογή του Δημαρχείου έγινε, σε συμπαράσταση στους πάνω από 150 εργαζόμενους της Δημοτικής επιχείρησης που παραμένουν απλήρωτοι για μήνες, την ίδια στιγμή που ξοδεύονται 80.000 ευρώ για το καρναβάλι… Τα εμπορικά καταστήματα, τόσο στην Έδεσσα όσο και στα Γιαννιτσά, παρέμειναν κλειστά στη συντριπτική τους πλειοψηφία, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις.

Δυστυχώς για ακόμη μία φορά η γραφειοκρατική ηγεσία του Εργατικού Κέντρου επέλεξε την απομόνωση κλεισμένη στο Εργατικό Κέντρο, χωρίς διάθεση όχι μόνο να οργανώσει, αλλά ούτε καν να συμμετέχει σε οποιαδήποτε κινητοποίηση ενώ απομονωτική στάση επέλεξε και πάλι το ΠΑΜΕ, κάνοντας ξεχωριστή συγκέντρωση. Οι κινητοποιήσεις που οργανώνονται τελευταία, από πρωτοβάθμια σωματεία, την Πρωτοβουλία Γυναικών σε Δράση στην Έδεσσα και απλούς εργαζόμενους, έχουν κατακτήσει την εμπιστοσύνη των εργαζομένων, ανέδειξαν την ανάγκη οργάνωσης των αγώνων από τα κάτω, αλλά παράλληλα και την τραγική ανεπάρκεια των

συνδικαλιστικών γραφειοκρατικών ηγεσιών. Η αγωνιστική διάθεση και συμμετοχή έχει ανοδική τάση και από εδώ και πέρα κάθε πανεργατική κινητοποίηση μπορεί να εξελιχθεί στο κύκνειο άσμα των επιθέσεων της κυβέρνησης του ΔΝΤ και της τρόϊκας.