Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Δικάζουν ξανά τον Tζαβέντ Aσλάμ, 4 Μάη στον Άρειο Πάγο

«Είμαστε όλοι Πακιστανοί» δήλωσαν μία σειρά συμπαραστάτες του Τζαβέντ Ασλάμ στη συνέντευξη τύπου που οργάνωσε η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο την Τρίτη 24/4, εν όψει της νέας δίκης στον Αρειο Πάγο που έχει οριστεί για την Παρασκευή 4 Μάη. 

Η προηγούμενη δίκη του Αρείου Πάγου έγινε στις 9/3. Η απόφαση που βγήκε στις 16/3, μιλούσε για την επ' αόριστον αναβολή της οριστικής απόφασης προκειμένου να εξεταστεί αν υπάρχει συμφωνία έκδοσης μεταξύ Ελλάδας και Πακιστάν, παρόλο που από τη δίκη στο Εφετείο που είχε κρίνει ομόφωνα αθώο τον Τζαβέντ, είχε αποκαλυφθεί ότι τέτοια συμφωνία δεν υπήρχε. Τώρα ο Αρειος Πάγος ζητά να ξαναγίνει η δίκη του Τζαβέντ από την αρχή. 

«Στη νέα δίκη καλούνται από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μόνο οι τρόφιμοι των φυλακών που ήταν μάρτυρες κατηγορίας του Τζαβέντ και όχι οι μάρτυρες υπεράσπισης που είναι μία σειρά διακεκριμένοι πολίτες.  Οταν το αρνηθήκαμε αυτό ο εισαγγελέας ζήτησε να επιλέξουμε μόνο έναν από αυτούς και φυσικά αρνηθήκαμε», δήλωσε ο δικηγόρος του Τζαβέντ, Φραγκίσκος Ραγκούσης, στη συνέντευξη τύπου. «Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία σφοδρή έκφραση της εκβιαστικής πολιτικής της Πακιστανικής Πρεσβείας. Μπλοκάρουν εκατοντάδες άδειας παραμονής. Πώς είναι δυνατόν να μην βρουν κόσμο που φοβάται και ενδίδει στις πιέσεις της Πρεσβείας για να καταθέσει εναντίον του Τζαβέντ; Μέχρι την παραμονή της δίκης είναι πολύ πιθανό να εμφανιστούν πολλά νέα κατασκευασμένα στοιχεία και μάρτυρες» δήλωσε στη συνέχεια ο Γιώργος Γκουντούνας δικηγόρος του Τζαβέντ.    

«Eυχαριστώ τη ΣΣTΠ για τις πολλές πρωτοβουλίες που έχει πάρει για την υπόθεση του Tζαβέντ Aσλάμ και για την σημερινή συνέντευξη Tύπου. Ο Τζαβέντ δεν μπορεί να εκδοθεί γιατί είναι Ελληνας πολίτης στη συνείδηση της κοινής γνώμης γιατί με τη στάση του συμβάλει στην υπόθεση της δημοκρατίας στη χώρα μας», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος. «Ο Τζαβέντ είναι Ελληνας και εμείς είμαστε Πακιστανοί», δήλωσε στη συνέχεια ο Αρης Μουσιώνης Βουλευτής Σερρών ΠΑΣΟΚ. «Η Πακιστανική Πρεσβεία θέλει να στείλει το μήνυμα ότι δεν επιτρέπει σε κανένα να αποκαλύψει τις απαγωγές και να αντιστέκεται». 

«Εμείς από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε στο πλευρό του Τζαβέντ Ασλάμ», είπε ο Γιώργος Αλεβυζάκης εκ μέρους του ΕΚΑ και της Γραμματείας Μεταναστών της ΓΣΕΕ. «Η ΓΣΕΕ δεν φυλάσσει μόνο τα δικαιώματα των εργαζομένων αλλά και τους δημοκρατικούς θεσμούς. Φανταστείτε τι αντιμετωπίζουν άλλοι μετανάστες που δεν είναι τόσο γνωστοί όσο ο Τζαβέντ Ασλάμ.  Καλούμε όλους τους μετανάστες και όλους τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικό παρόν στη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς». 

«Δεν είναι το παρακράτος που κρύβεται πίσω από τη σκευωρία αλλά το ίδιο το κράτος», είπε ο Δημήτρης Σουλιώτης από τη Δημοκρατική Συσπείρωση. «Στην έκθεση του ευρωκοινοβουλίου αποκαλύπτεται ότι η Ελλάδα γνώριζε για τις μυστικές πτήσεις της CIA, για τις απαγωγές και τα βασανιστήρια. Οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του Τζαβέντ βαραίνουν την κυβέρνηση με σημαντικές ευθύνες». «40 χρόνια μετά τη δικτατορία η δημοκρατική κυβέρνηση της Ελλάδας θα παραδώσει στην Πακιστανική δικτατορία έναν διωκόμενό της. Η κυβέρνηση είναι έκθετη από τις απαγωγές, τις υποκλοπές, της πτήσεις της CIA. Αντί να έρθουν στο φως όλα αυτά φτιάχνουν μία νέα σκευωρία. Αν μείνουν ατιμώρητα αυτά τα σκάνδαλα τότε ο καθένας θα σκεφτεί γιατί να μην μείνει ατιμώρητη και η υπόθεση των ομολόγων;», είπε ο Σάββας Μιχαήλ από την Πρωτοβουλία κατά των απαγωγών. 

Ο Γιάννης Σηφακάκης από τη Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο τόνισε:  «Υπάρχει μία ωμή παρέμβαση της Πακιστανικής Πρεσβείας στη δικαιοσύνη. Και αυτό αποδεικνύεται με δύο έγγραφα. Το πρώτο είναι μία επιστολή του δικηγόρου της Πακιστανικής Πρεσβείας, στις 12/3 μετά τη δίκη στον Αρειο Πάγο, που ζητά να μην ληφθούν υπόψη οι καταθέσεις κατηγορίας του Τζαβέντ γιατί ήταν «μάλλον μάρτυρες».  Το δεύτερο είναι ένα γράμμα του Πρέσβη  που έστειλε στις 8/3 προς το υπουργείο Εξωτερικών και μεταβιβάστηκε στα υπουργεία Δικαιοσύνης, Δημόσιας Τάξης και στον ίδιο τον Σανιδά, που ζητά να πέσει στα μαλακά ο Μοχάμετ Αμίν Αχτάρ ο οποίος εκτιούσε ποινή 11 χρόνων  ύστερα από την κατηγορία του Μαλίκ Ματζίκ αντιπρόεδρου της Πακιστανικής Κοινότητας. Στις 19/3 το δικαστήριο αποφάσισε να μειωθεί η ποινή του στα 6 χρόνια, ενώ ο Μαλίκ Ματζίκ που βρίσκονταν στο Πακιστάν έπεσε  στις 3 /4 θύμα πυροβολισμού και κινδύνεψε να σκοτωθεί».     

«Από την περίοδο των απαγωγών μέχρι και σήμερα έχουμε κινδυνέψει να μας σκοτώσουν», είπε ο Τζαβέντ Ασλάμ. «Η Πακιστανική Πρεσβεία έχει φτιάξει μία λίστα με 220 άτομα, που δεν τους δίνει χαρτιά και έχουν στείλει εντολές στις Περιφέρειες και στους Δήμους. Ζητάμε από την κυβέρνηση να μην δώσει τη δυνατότητα σε μία χούντα να χαλάσει τη δημοκρατία. Την 1η Μάη θα διαδηλώσουμε  όλη η Πακιστανική Κοινότητα μαζί με τους Ελληνες εργαζόμενους».